Tenis

Darija Kisić o Đokoviću: Može da se vrati tenisu, ali ima OVE OBAVEZE

Autor Jovan Terzić

Doktorka pohvalila srpskog tenisera za odgovorno ponašanje po saznanju da je pozitivan na koronu, ali mu i saopštila čega mora da se pridržava u narednom periodu.

Izvor: MN Press, Kurir

Vest da je Novak Đoković pozitivan na korona virus izazvala je ogromnu polemiku širom sveta.

Jedni su ga kritikovali jer je organizovao humanitarni teniski turnir Adrija tur, drugi branili, ali svakako je bitno da se najbolji srpski teniser oporavio.

Testovi su pokazali da nije više zaražen, a o toj temi u intervjuu za Blic govorila je doktorka Darija Kisić Tepavčević.

"U našoj zemlji je najveći broj asimptomatskih bolesnika. To je oblik korona virusa koji imaju mladi ljudi i koji u suštini nemaju nikakve simptome, a zaraženi su. Kada se takvi slučajevi otkriju, pacijenti su dužni da ostanu u izolaciji i da se pridržavaju svih pravila kako ne bi i svoje ukućane izložili zarazi. Jedan od najboljih primera takvog asimptomatskog slučaja je Novak Đoković", istakla je i nastavila:

"On je testiran po povratku u Hrvatsku iako nije imao nikakvih simptoma i test je bio pozitivan. Tokom izolacije u kojoj je bio, Đoković nije ispoljio nikakav simptom, sve vreme se osećao dobro, pa je nakon toga, u periodu između sedam i deset dana od trenutka u kojem je test pokazao da je pozitivan, ponovo testiran. Taj drugi test je pokazao da je Novak negativan i da više u njegovom organizmu nema prisustva virusa COVID-19".

Na pitanje da li je Novak sada potpuno zdrav, doktorka je odgovorila potvrdno:

"Apsolutno! Novak je zdrav i sada može da počne da obavlja svakodnevne aktivnosti".

Navela je i da nema potrebe da Đoković radi još jedan, treći test.

"Po protokolu koji je apsolutno ispoštovan u slučaju Novaka Đokovića, on ne mora da radi još jedan test, već može da se vrati obavljanju dužnosti u svakodnevnom životu".

Doktorka je, ipak, uputila jedan zahtev najboljem svetskom teniseru.

"On mora da nastavi da nosi masku, mora da se pridržava socijalne distance i mora da poštuje pravila koja su propisana. Tako pruža primer drugima. Dakle, nošenje maski i fizička distanca su dve osnovne stvari kojih se u ovom trenutku moramo pridržavati kako bismo izašli iz epidemije", naglasila je Kisić Tepavčević.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.