POMOĆ PRIJATELJA

Tipsa OBJASNIO Amerima: Đoković se osećao veoma loše, PODMETALI su mu!

Autor Nebojša Marković

Nekada osmi teniser sveta je pokušao da objasni stranim medijima da Đoković nije zaslužio toliko osuda sa svih strana.

Novak Đoković je imao dosta burnih nekoliko nedelja iza sebe. Otkad se saznalo za širenje korona virusa na njegovom Adria turu, kada se i sam zarazio kovidom-19, najbolji teniser sveta je trpeo kritike sa svih krajeva sveta.

Ipak, u njegovu odbranu u američkim medijima stao je Janko Tipsarević.

Tipsarević je gostovao u jednoj radio emisiji, gde je govorio o Adria turu, situaciji u Srbiji, kao i činjenici da Đoković nema isti tretman u medijima kao drugi najveći teniseri.

"Adria tur je bio neverovatan događaj. Ako govorimo o samom događaju, ono što su Novak i njegov tim uspeli da organizuju za mesec dana, zaista je neverovatno. Problem je bio u tome što zbog pandemije događaj nije organizovan u pravo vreme", počinje Tipsarević u radio emesiji američkog novinara Krejga Šapira.

"Novak i njegov tim nisu prekršili nijedno pravilo ili zakone. Srbija je bila jedna od zemalja koja je imala najmanje zaraženih virusom", objašnjava prilike u zemlji.

Tipsarević otkriva da je razgovarao sa Đokovićem nakon što je ovaj bio pozitivan na korona virus.

"Osećao se prilično loše prvih nekoliko dana kada je otkrio da ima koronu. Ali to je verovatno posledica svog psihološkog pritiska sa kojim se suočio. Podmetali su mu i međunarodni i lokalni mediji. U poslednjih pet do sedam dana potpuno je u redu", priča popularni Tipsa.

"Ako dobijate informacije, mada ja ne krivim našu vladu, da u zemlji imate samo 20 zaraženih, fudbalske utakmice su dozvoljene i sve je dozvoljeno, onda je normalno da pomislite da stvarno nema više korone. Može se reći da teniseri nisu smeli da idu u noćni klub bez rukavica i maski. Trebalo je da budu malo pažljiviji, ali definitivno Novak nije zaslužio da ga toliko osuđuju", kaže Tipsarević.

"Za njega to nije ništa novo. Imao je dosta problema sa tim. Srbi su u poslednjih 20 godina imali dva ili tri rata, a to je ih je u očima vašeg voljenog "CNN"-a i "BBC"-a napravilo lošim momcima. Da su taj turnir organizovale ostale superzvezde, ne bi se prema njima postupalo kao prema Novaku", jasan je nekada osmi teniser sveta.

"Postoje mesta u svetu gde ljudi vole Novaka, kao u Aziji, Rusiji, Italiji. Novak je jedan od omiljenih stranih igrača u Italiji. Ali ako pogledate poslednje finale US opena ili VImbldona, bilo je odvratno kako se publika odnosila prema njemu", zaključio je Janko Tipsarević.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.