SVE SU GLASNIJI

"Kakav crni US Open, hoću da ostanem ŽIV!"

Autor Milutin Vujičić

Kako li misle da se održi grend slem uz ovoliko tenisera protiv...

US Open je zakazan od 31. avgusta do 13. septembra, ali pitanje je da li će se održati.

Mnogo tenisera izrazilo je sumnju u igranje teniskog turnira, i to grend slema, u vreme pandemije korona virusa, a do sada su najveći kritičari bili Rafael Nadal i Novak Đoković. Uz to, njima posebno smeta ideja da samo jedan trener može da putuje sa teniserima...

Ipak, nisu usamljeni u ovoj ideji. Ne igra se ni Kirsten Flipkens, Alekseju Popirinu, kao ni Benoi Peru, koji je u intervjuu za francuske medije dao veoma interesantnu izjavu.

"Pre mesec dana bih rekao da je stanje bolje, ali sada je katastrofa. Postoje rizici odlaska u Ameriku. Čak i ako odemo tamo, to je kockanje, mnogo je slučajeva na mestu događaja. Otići tamo je rizik. Želim da igram, da putujem, ali sve izgleda komplikovan", kazao je Benoa Per i dodao:

"U ovom trenutku preferiram da ne igram. Želim da ostanem živ i dobrog zdravlja".

Benoa Per je kazao da ukoliko bude održa US Open, onda moraju otkazati Madrid i Rim, pošto je kalendar sa tim izuzetno komplikovan, a videćemo da li će ova grupa igrača uspeti da "istera svoje".

Organizatori američkog "grend slema" kazali su da turnir može da se održi i bez Rafaela Nadala i Novaka Đokovića (Rodžer Federer je povređen), pa da bi to možda bila i šansa za mlađe tenisere da konačno prekinu njihovu dominaciju.

Ipak, pitanje je i s finansijskog aspekta, pošto će sigurno mnogo izgubiti bez njih...

Podsetimo da se nekoliko tenisera (Đoković, Troicki, Dimitrov, Ćorić) zarazilo tokom Adrija tura, dok je pozitivan na COVID-19 i Fransis Tijafo koji je nastupao na turniru u Atlanti.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.