NOLE U VISOKOM

Tamo je Đoković: Sa KVAZIARHEOLOGOM u poseti "bosanskim piramidama" (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Nakon što se smestio na Trebeviću, Novak Đoković odlučio je da poseti "dolinu piramida" u Visokom.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

/piše: Goran Arbutina, Banjaluka - MONDO.ba/

Novak Đoković napustio je Beograd i iznenadio sve nenajavljenom posetom Sarajevu.

Srpski teniser pre osam dana trebalo je da odigra u Sarajevu egzibicioni meč sa Damirom Džumhurom, a uprkos otkazivanju Adria Toura nakon što je nekoliko tenisera bilo pozitivno na korona virus u Zadru, najbolji svetski teniser ipak se pojavio u BIH.

Možda će vas zanimati

Đoković je doputovao u Sarajevo i smestio se u hotelu na Trebeviću, a nakon toga odlučio je da poseti i "piramide" u Visokom.

U društvu Semira Osmanagića, osnivača Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca", kao i svojih roditelja, srpski teniser otišao je u Visoko, gde će posetiti "piramide".

Koordinator projekta Ajdin Ahmetspahić u kratkom razgovoru za MONDO rekao je da je Đoković već duže planirao posetu Visokom.

"Đoković je više meseci, možda i duže u kontaktu sa dr Semirom Osmanagićem, on je veliki poštovalac njegovog i našeg rada. Već dugo planira posetu piramidama, ona je trebalo da bude i ranije, evo sada se ukazala prilika", rekao je Ahmetspahić.

Đoković u Visokom
Izvor: YouTube/Dnevni avaz

Semir Osmanagić je samozvani istraživač koji je "otkrio piramide“ kod Visokog, odnosno plasirao pseudoarheološku teoriju o postojanju "Bosanske piramide Sunca“, koja je odbačena u naučnim krugovima.

On je čak nedavno tokom gostovanja na FACE televiziji izjavio da piramide u Visokom leče korona virus, odnosno da na tom prostoru postoje dva "naučno dokazana neprijatelja korona virusa“, a prema njegovim rečima to su visoka koncentracija negativnih jona koji razaraju strukturu svih virusa, bakterija i gljivica, a drugi je šetnja u borovoj šumi.

Pre Novaka Đokovića, "piramide" u Visokom pre tri dana posetio je i teniser Damir Džumhur.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.