"napunio baterije"

Tajne moći "piramide Sunca": Evo šta je Đoković radio u Visokom (FOTO)

Autor Mirjana Šegan

Najbolji teniser sveta u pratnji roditelja boravi u Bosni i Hercegovini

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Novak Đoković uspešno je preležao korona virus, koji je zaradio na Adria Touru, a zatim je prvi put posle izolacije napustio Srbiju. Najbolji teniser sveta u društvu roditelja, majke Dijane i oca Srđana, posetio je Bosnu i Hercegovinu.

U ponedeljak je stigao u Sarajevo, odseo na Trebeviću, a onda išao u Visoko, gde je obišao "bosanske piramide".

Porodica Đoković učinila je to u društvu Semira Osmanagića, osnivača Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".

Možda će vas zanimati

Mediji iz Bosne i Hercegovine zabeležili su da je Đoković posetio Visočicu ili kako je u visokom popularno zovu "piramidu Sunca", koja se uzdiže iznad bosanskog srednjovekovnog grada i pleni pažnju dominantnim položajem. Ona je ujedno i jedna od glavnih atrakcija u skupu lokacija koje se vežu za bosansku "dolinu piramida".

Tamo je prvi reket sveta meditirao.

Iskoristio je priliku da provede vreme u prirodi, u miru, i tako očigledno "napuni baterije" pred nastavak ATP sezone, koja je zakazana za mesec dana. Ranije je najavljeno da će teniska sezona početi američkom turnejom na turniru u Vašingtonu 12. avgusta, ali još uvek nije poznato da li će Novak otputovati u SAD, i učestvovati i na prvom grend slemu posle pauze, US Openu, koji je zakazan u Njujorku 31. avgusta.

On je prethodnih dana trenirao na Akademiji Janka Tipsarevića u Beogradu, gde je podloga identična onoj u Njujorku, što je možda naznaka da će ipak nastupati na US Openu. Zvanično u njegovom kalendaru stoji da će prvi turnir posle supenzije biti Rolan Garos, koji bi trebalo da se održi krajem septembra u Parizu.

Đoković u Visokom
Izvor: YouTube/Dnevni avaz


Đoković je poznat kao neko ko u prirodi pronalazi snagu i mentalni mir za sve teniske izazove, i ko često meditira. Takva vrsta pripreme prethodnih godina dala je rezultate, pa nije veliko iznenađenje što je i ovog puta pronašao novu "oazu" da se spremi za nova iskušenja.

Semir Osmanagić, koji je plasirao pseudoarheološku teoriju o postojanju "Bosanske piramide Sunca“, koja je odbačena u naučnim krugovima, nedavno je izjavio da piramide u Visokom leče korona virus, odnosno da na tom prostoru postoje dva "naučno dokazana neprijatelja korona virusa“, a prema njegovim rečima to su visoka koncentracija negativnih jona koji razaraju strukturu svih virusa, bakterija i gljivica, a drugi je šetnja u borovoj šumi.

Prema najavama iz BiH Đoković će u toj zemlji boraviti do srede.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.