Tenis

Kao ŠPANSKA SERIJA: Neka počne sezona, TENISERI GORI od NAJGORIH alapača

Autor Vladimir Sukdolak

Vreme je za igru, neizdrživi su i oni i ljudi oko njih...

Novak Đoković je u pravu. Novak Đoković je u krivu! Rodžer Federer je ovakav, Rafael Nadal onakav…

I tako već danima. Bilo je toga i pre pandemije korona virusa, ali je za vreme Covid-19 procvetalo. Jednostavno, čini se da se igrači, treneri, mame i tate, tetke i stričevi, babe i dede, mnogo više bave time kakvi su konkurenti, šta jedu, s kim izlaze, gde se kreću,  a mediji prosto vape za svime time.

Primetno je da je ova pojava daleko manja na WTA turu.

Gotovo da nema dana da se ne javi neki sadašnji ili bivši igrač i da ne poredi trojicu najboljih. Javljaju se i oni koji nikada nisu držali reket u rukama. Prijatelji, rodbina...To bi i bilo na mestu da ta poređenja ne idu daleko van okvira tenisa, čak i do porodičnih odnosa.

U subotu se oglasio nekadašnji austrijski teniser Štefan Kubek i komentarisao, takođe, nepotrebnu izjavu oca Novaka Đokovića, Srđana o tome kako Rodžer ne može da se pomiri da će ga jednog dana po broju gren slem titula prestići njegov sin i Nadal.

"Postoje stvari koje ne treba reći. Ne znam šta je Novakov otac želeo da postigne time. Voleo bih to da znam, možda bi Novak mogao da nam kaže. Sam Novak to može da uradi, ali mi nije jasno zašto njegovo okruženje daje sebi za pravo i poseže za takvim komentarima", istakao je Kubek, a preneo "Kronen Cajtung".

Za njega je Rodžer kralj tenisa.

"Federer je kralj tenisa, najbolji igrač svih vremena. Ako on i daje igra, to je dobro za sve. Molim te, igraj još pet godina", zamolio ga je Kubek.

Nekada 20. igrač sveta!

U pitanju je samo jedan od primera, poslednjih koji je osvanuo u medijima. Bilo kako bilo, mesecima unazad teniski svet mnogo više deluje poput španske serije, nego jednog od najpopularnijih sportova na svetu.

Valjda će uskoro prestati, kada se ponovo ukrste reketi na travi, betonu ili zemlji.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.