predviđanja stručnjaka

Šta ako Novak i Rafa ne odu na US Open? Ko će to iskoristiti?

Autor Mirjana Šegan

Poznati trener Patrik Muratoglu tipovao koji igrači bi mogli da iskoče u prvi plan ako najveći favoriti ove godine zaobiđu Njujork

Rodžer Federer definitivno je odustao od nastupa na US Openu ove godine zbog operacije koja će ga odvojiti od terena do kraja godine.

Rafael Nadal i dalje razmišlja da li će braniti titulu i eventualno rizikovati povredu pred Rolan Garos, njegov omiljeni turnir, koji će se igrati samo dve nedelje nakon grend slema u Njujorku, a i najbolji teniser sveta Novak Đoković još nije doneo definitivnu odluku, jer postoji uslov koji će uticati na to.

Možda će vas zanimati

Ukoliko Srbin i Španac prelome i odluče da ostanu u Evropi od 31. avgusta do 13. septembra, onda bi se dogodio presedan - to bi bio prvi grend slem od 1999. godine na kojem neće učestvovati "velika trojka" svetskog tenisa.

A ko bi najbolje mogao da iskoristi izostanak favorita? Mnogi smatraju da je to šansa za mlade, a Patrik Muratoglu, trener Serene Vilijams, istakao je dva kandidata.

"Nadam se da neće biti ograničenja za igrače iz Evrope, ali bez obzira na to pitanje je ko že doputovati u Njujork. Verujem da svi žele da igraju grend slem, ali ne po svaku cenu. Ako Nadal i Đoković ne dođu na US Open mislim da bi to bila šansa za Dominika Tima i Danila Medvedeva", rekao je za sajt "Ubitennis" Muratoglu.

Muratoglu nije propustio priliku da prokomentariše i Adria Tour, humanitarni turnir na kojem se zarazilo korona virusom nekoliko učesnika, uključujući i organizatora Novaka Đokovića. Francuz je branio srpskog tenisera, koji je prethodnih nedelja dobijao oštre kritike.

"Novak je kritikovan jer je superzvezda i kao takav mora da bude i uzor. Mislim da je pogrešio, pa šta? Ko ne greši? Treba biti realan, jer je isuviše lako samo se uvaliti u svoj kauč i kritikovati", naveo je Muratoglu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.