pre ili kasnije

"Svi ćemo se zaraziti korona virusom, to je neizbežno"

Autor Mirjana Šegan

Ruski teniser Andrej Rubljov iskren pred nastavak ATP sezone

Teniska sezona trebalo bi da se nastavi sredinom avgusta i to u SAD. Prvo bi trebalo da se igra u Vašingtonu 14. avgusta, i to bez publike, uz stroge mere zbog korona virusa, ali je i dalje neizvesno da li će se taj turnir održati.

Nakon toga ATP je objavio da bi trebalo da uslede masters u Sinsinatiju, 22. avgusta, koji će se ove godine igrazu u Njujorku), pa US Open (31. avgusta), a zatim turnir u Kicbilu (8. septembar), mastersi u Madridu (13. septembar) i Rimu (20. septembar) i Rolan Garos (27. septembar).

Mnogi teniseri sada su na velikim mukama da odluče da li će putovati u SAD iz straha za sosptvenu bezbednost.

Bez obzira na odluku ruski teniser Andrej Rubljov smatra da će se svi igrači, pre ili kasnije, zaraziti korona virusom.

"Mislim da je neizbežno da se igrači zaraze kada se Tur nastavi. Vidimo šta se dešava u drugim sportovima, koji su se već nastavili. Uprkos tome, mečevi i takmičenja i dalje traju", naveo je Rubljov.

Rus je bio jedan od učesnika Adria Toura, humanitarnog turnira u Beogradu i Zadru, na kojem se zarazilo infekcijom Covid-19 nekoliko tenisera, uključujući i inicijatora Novaka Đokovića. Tada su pozitivni bili i Grigor Dimitrov, Borna Ćorić i Viktor Troicki, kao i trojica trenera.

Uprkos tome što postoji mogućnost da se teniseri zaraze, ATP nema nameru da prekida turnire, bar kada su u pitanju grend slemovi.

Andrea Gaudenci, čelnik ATP, najavio je da će se ta organizacija voditi putem koji je izabrao i NBA, a to je da se mečevi igraju bez prekida, a da u slučaju zaraze pozitivni samo budu udaljeni sa turnira.

"Moramo ići napred i prihvatiti da se turnir ne može zaustaviti zbog nečijeg pozitivnog testa, naročito ako je vež u poodmakloj fazi", jasno je poručio Gaudenci.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.