preterano

Britanci udarili na Đokovića zbog maske, a fotke ih demantuju

Autor Mirjana Šegan

Britanski mediji najboljem teniseru sveta zameraju da ne poštuje mere u doba korona virusa.

Novak Đoković po ko zna koji put našao se na udaru britanskih medija.

Posle kritika na račun mišljenja o vakcinaciji, pa Adria Touru, na kojem se korona virusom zarazilo nekoliko učesnika, uključujući i samog Đokovića, sada im je trn u oku to što navodno prvi reket sveta u Španiji ne nosi masku, iako je to predviđeno merama u toj zemlji.

"Dejli mejl" je istakao u svom tekstu da je Vlada Andaluzije propisala obavezno nošenje maske na zatvorenom, na plažama i bazenima, kao i distancu od bar metar i po, a da je Đoković uslikan na ulicama Marbelje kako ne nosi masku i ne poštuje distancu.

Naravno, ističu da je preležao korona virus i da bi morao da više vodi računa o tome i pitaju se da li će španske vlasti Srbinu naplatiti predviđenu kaznu od 100 evra zbog nesavesnog ponašanja i kršenja propisa.

Ono što ne ide u prilog toj kritici su fotografije iz Španije, koje su objavljene na društvenim mrežama, na kojima su se pojedini građani fotografisali u društvu Đokovića, koji je revnosno nosio zaštitnu masku.


Pronašli su jednu na kojoj najbolji svetski teniser nema masku, na kojoj je fotografisan u društvu trenera sa peškriom, kada je verovatno išao na plažu, zbog čega su odmah napravili hajku.

Njemu se očigledno meri svaki propust i prati svaki korak sa posebnom pažnjom, za razliku od nekih ostalih, takođe poznatih koji bi trebalo da budu uzor.

Napomenimo samo da je Rodžer Federer pre nekoliko dana bio u sličnoj situaciji, ali se o tome nije pisalo, kao i da je baš u Britaniji više stotina navijača Lidsa proslavljalo ulazak u Premijer ligu uz pirotehniku i pesmu, ne vodeži ni najmanje računa o propisanoj socijalnoj distanci i nošenju maski.