Tenis

OTKAZAN završni WTA turnir, bez tenisa u Kini do kraja godine!

Autori Pavle Knežević mondo.ba, agencije

Sve shodno odlukama kineskog državnog vrha

Vodeći se odlukama kineske Vlade, ATP i WTA otkazali su sve planirane teniske turnire u Kini do kraja ove godine.

Tako su iz kalendara ATP Tura ispali Masters u Šangaju, turnir serije 500 u Pekingu i dva turnira serije 250, u Čengduu i Žuhaiju.

Iz kalendara WTA Tura ispalo je čak sedam turnira, među kojima se ističe WTA finale, završni turnir osam najboljih teniserki sveta u Šenženu, sa nagradnim fondom od 14 miliona dolara.

Otkazani su još obavezni Premijer turnir u Pekingu, turnir iz serije Premijer 5 u Vuhanu, Premijer turnir u Žengžuu, "WTA Elite Trophy" u Žuhaiju, kao i oni iz serije "International" u Tianđinu, Nančangu i Gvangžuu.

"Izuzetno smo razočarani što se naši turniri svetske klase u Kini ove godine neće održati. Nažalost, ta odluka uključuje i otkazivanje završnog turnira u Šenženu, a kao posljedica toga je i ukidanje liste 'Porsche Race to Shenzhen'", izjavio je predsednik i izvršni direktor WTA Stiv Sajmon.

On je zahvalio organizatorima na naporima koje su do sada uložili u pripremi za turnire.

"Tokom pandemije naš pristup je bio da sledimo lokalna uputstva kad je u pitanju održavanje turnira. Poštujemo odluku kineske vlade koja želi da učini šta je najbolje za državu u ovoj globalnoj situaciji bez presedana", saopštio je predsednik ATP Andrea Gaudenci.

U sadašnjem okvirnom kalendaru ATP Tura za 2020. preostalo je 13 turnira, uz poslednje izdanje ATP završnog turnira u Londonu. Prvi turnir u nastavku sezone trebalo bi da počne 20. avgusta, a to je Masters koji će, umesto u Sinsinatiju, biti igran u Njujorku, neposredno pre US Opena.

WTA Tur u svom kalendaru za 2020. sada broji 14 turnira, a prvi od njih je turnir u Palermu, koji bi trebalo da počne 3. avgusta.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi