uspeo je janko

Završen Tipsin turnir: Velika pobeda za tenis, Beograd i Srbiju

Autor Mirjana Šegan

Posle šest nedelja sjajnih mečeva na terenima Teniske Akademije Tipsarević završen je Eastern European championship.

Izvor: MONDO/Mirjana Šegan

Janko Tipsarević napravio je sjajno takmičenje u Beogradu.

Odvažio se, a potom hrabro u jeku pandemije korona virusa, uspeo da održi šestonedeljni teniski turnir na terenima svoje akademije na Olimpu u Beogradu.

Možda će vas zanimati

Na turniru Eastern European championship trijumfovali su srpski teniser Filip Krajinović, koji je pobedio Hrvata Bornu Ćorića rezultatom 7:6 (9:7), 7:5, i crnogorska igračica Danka Kovinić, koja je u finalu bila uspešnija od Isabele Šinikove iz Bugarske (7:5, 6:4).

Njih dvoje su posle napornog takmičenja, tokom kojeg su menjane i podloge na kojima se igralo, uspeli da se domnognu šampionskih pehara, pa ih sada očekuje putovanje na Maldive.

"Čestitam oboma, zaista su igrali sjajno. Bili su odlični tokom celog takmičenja i zasluženo su slavili. Ipak, ne bih želeo da izdvajam niti jednog takmičara, ali posebno hvala moram da uputim svim teniserima i teniserkama koji su uspeli iz inostranstva da dođu u ovo turbulentno vreme i ukažu nam šansu da opravdamo njihovo poverenje. Njihovo prisustvo je itekako pomoglo da se ovaj turnir održi. Takođe, ogromnu zahvalnost dugujemo Dirku Hordorfu koji nam je svojim znanjem, iskustvom i intelektom ulivao konstantno samopouzdanje da se izborimo sa svim preprekama na putu. Svim volonterima, sudijama, vozačima, a pogotovo svim članovima Teniske Akademije Tipsarević koji su herojski izneli ovaj poduhvat koji je od samog početka organizacije trajao malo više od četiri meseca", naveo je Janko Tipsarević, koji je uprkos slučajevima korona virusa stoički "izgurao" ceo turnir.

On se zahvalio i brojnim sponzorima bez kojih ne bi mogao da se organizuje turnir koji su obeležile impozantne brojke.

"Ovaj događaj sa neverovatnih 315 mečeva su gledala čak dva kontinenta, Severna i Južna Amerika i ceo Balkan, sve zemlje bivšeg Sovjetskog saveza i deset zemalja u Evropi među kojima su Nemačka, Švajcarska, Španija...", rekao je nekada osmi teniser sveta.

On je poslao i važnu poruku na kraju.

"Ovo je velika pobeda za tenis, grad Beograd i državu Srbiju i pokazatelj da ovaj prelepi sport može da postoji i da se igra i dalje, ako smo svi socijalno disciplinovani", naveo je Tipsarević.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.