Život posvetio tenisu

On je naslednik "velike trojke" i zna šta je potrebno da ih skine s vrha

Autor Mirjana Šegan

Danil Medvedev otkrio velike planove i veruje da ima "recept" kako da pretekne Đokovića, Nadala i Federera

Danil Medvedev probio se na veliku tenisku scenu dobrim rezultatima prošle sezone.

U julu je ušao u Top 10, a već u septembru bio je na četvrtom mestu ATP liste. Sada pred nastavak teniske sezone nalazi se na odličnoj petoj poziciji.

Rus, koji ima 24 godine, imao je blistavu godinu. On je u 2019. ostvario čak 59 pobeda, najviše na Turu i osvojio četiri titule od ukupno sedam u karijeri - u Sofiji, Sankt Peterburgu, i na mastersima u Sinsinatiju i Šangaju.

Kaže da ti uspesi nisu stigli slučajno.

"Poslednje dve i po godine trudio sam se da budem zaista profesionalan u svemu što radim. Posvetio sam život tenisu, svim segmentima, sitnicama. Želim da budem uspešniji, da igram bolje, da dobijam čak i više mečeva nego dosad. Pobediti na toliko mečeva nije samo stvar sreće. Zadovoljan sam što igram na tom nivou i nadam se da ću ga održavati još mnogo godina", poručio je u razgovoru za ATP Medvedev.

POBEDIO SAMO NOVAKA - I TO DVA PUTA!

U duelima protiv "velike trojke" uspeha je imao samo protiv Đokovića. Igrao je sa Novakom šest puta u karijeri i dobio ga dva puta, i to baš u 2019. na mastersima u Monte Kralu i Sinsinatiju. U duelima sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom ima identičan skor - 0:3.

Ruskog tenisera, koji je prošle godine igrao čak šest finala, mnogi smatraju jednim od naslednika "velike trojke".

Teniski stručnjaci veruju da ima "materijala" za velike uspehe, da je posvećen tenisu i vrlo motivisan, a Medvedev tačno zna šta mu je neophodno da bi stigao do vrha i "skinuo" Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

"U svakom sportu 'jedan na jedan' mentalna snaga igra veoma važnu ulogu. Na svakom turniru na kojem nastupate morate dobiti najmanje pet mečeva protiv različitih igrača koji takođe žele da trijumfuju. Zato morate da budete jačih od njih. Morate mentalno da 'razbijete' svakog od njih, a to je zaista teško. Naročito je teško u polufinalu i finalu, gde za rivala uvek imate vrhunske igrače, koji su iskusniji, bolji. Oni znaju kako se to radi, a ti moraš da budeš maksimalno spreman jer nemaš nikakvu pomoć - na terenu si samo ti protiv tvog rivala", naveo je Medvedev.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.