ozbiljne posledice

Dimitrov kuka na sav glas: Korona me razvalila i potpuno "ugasila"

Autor Mirjana Šegan

Bugarski teniser kaže da i nakon mesec dana mirovanja i dalje oseća posledice preležanog virusa i da još uvek nije spreman za povratak tenisu

Izvor: Instagram/GrigorDimitrov

Grigor Dimitrov bio je "nulti pacijent" u teniskom svetu oboleo od korona virusa.

On je tokom Adria Toura sredinom juna otkrio da je pozitivan na testu za Covid-19, nakon čega je taj turnir prekinut, a osim njega zarazili su se i Borna Ćorić, Viktor Troicki i organizator Novak Đoković, kao i trojica trenera.

Možda će vas zanimati

Bugarin je nakon saznanja da je zaražen strogo mirovao, ali je ozbiljna infekcija ostavila traga.

"Jasno je da još uvek nisam ni približno spreman da se takmičim na najvišem nivou", poručio je za "Tennis Majors" trenutno 19. igrač na ATP listi.

On je proteklog vikenda nastupao na egzibicionom turniru u Francuskoj, ali priznaje da mu je bilo veoma naporno.

"Bio sam izolovan mesec dana u svojoj kući, ali virus je bio veoma težak. Nisam se osećao dobro. Bio sam konstatno umoran, iscrpljen, izgubio sam čulo mirisa, ukusa, imao sam sve simptome. Bilo je veoma teško i sada mogu reći da je prava sreća što sam uopšte na terenu. Ne znate kako će biti. jednog dana se osežam stvarno dobro, mogu da provedem četiri sata napolju, a onda iznenada se 'samo ugasim', nemam snage i moram da odmorim ili odspavam. Pokušavam svakog dana da se vratim, popravljam kretanje na terenu, ali se još uvek oporavljam", naveo je Bugarin.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Kaže da je tokom karantina neretko imao i "crne" misli.

"Ležao sam 20 dana kod kuće i razmišljao neprekidno. Za to vreme mnogo mi je stvari prolazilo kroz glavu, jer sam stvarno bio nemoćan. Nije to bila samo borba zbog toga što sam bio izolavan od spoljašnjeg sveta, nego i velika mentalna bitka. U takvim situacijama nije važno koliko ste kao sportista pshički jaki, jer nemonivno je da vam se u glavu uvuku loše misli. I mene su opsedale. Išao sam polako, i još uvek se borim. Ovo je čudno vreme. Taj virus je tu, oko nas, svi moraju da poštuju mere jer ćemo ga samo tako pobediti i brže se vratiti uobičajenim stvarima u životu. Važno je ne samo biti na sigurnom, već i raditi na tom psihološkom apektu da je ta bolest stvarna", napomenuo je Grigor Dimitrov.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.