još samo to

Federer zna da je blizu penzije, ali na kraju želi još jedan POSEBAN trofej

Autor Mirjana Šegan

Švajcarac svestan da se bliži kraj karijere, ali će igrati još najmanje godinu dana

Rodžer Federer zbog operacije neće igrati do kraja godine, ali uprkos tome što su mnogi pomislili da će to možda označiti i kraj njegove blistave karijere, on se ne predaje.

Švajcarac, koji že za 11 dana napuniti 39. godina, svestan je da je penzija sve bliže, ali postoji još jedan važan "posao" koji želi da obavi pre zvaničnog zbogom.

"Jasno je da sam pri kraju karijere. Ne znam što će se dogoditi u sledeće dve godine. Zato planiram godinu za godinom. Činim to zajedno s suprugom Mirkom, uzimam u obzir porodicu, karijeru i moje zdravlje. U ovom trenutku još uživam igrajući i verujem da ću moći da uvidim kad će ‘mašina’ prestati da se okreće, kad će početi da mi ponestaje dah", iskren je bio u razgovoru za "SRFSport" Federer.

Posle duge pauze već je isplanirao povratak na treninge, u avgustu, svestan da ga očekuje pakleni rad. Cilj je da povrati staru formu, jer ima veliki motiv da okonča karijeru uspešnim nastupom na Olimpijskim Igrama.

U kolekciji već ima dve medalje - srebrnu sa Igara u Londonu 2012. u singlu i zlato u dublu sa Stenom Vavrinkom, osvojeno u Pekingu 2008. godine.

"Radujem se Tokiju i nadams e da že se Olimpijske igre održati u tom gradu 2021. godine. Olimpijska medalja je cilj. Da nije tako, ne bih ni učestvovao. Sve je moguće. Mogu je osvojiti u pojedinačnoj konkurenciji, u muškim ili mešovitim parovima. Mislim da imam šansu da pobedim i u singlu. Pripreme za takav događaj krežu najmanje tri meseca ranije, ali još ne mislim na to. Ono što znam je da je mene teško da se borim za 'broj 1' kroz celu sezonu, ali na jednom turniru je sve moguće", naveo je Federer.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.