otkrio

ON je idol mnogima, a ko je njegov zbog kojeg je imao NEVIĐENU TREMU kad su se sreli?

Autor Mirjana Šegan

Rodžer Federer otkrio kojim se sportistima divi i koji mu je omiljeni nadimak

Rodžer Federer je neposredno pred prekid teniske sezone zbog korona virusa obavio hiruršku interveniju, zbog čega je bilo jasno da će propustiti celu 2020. godinu.

Vreme provodi u izolaciji, u krugu svoje porodice - supruge Mirke i četvoro dece i priznaje da nikada tokom karijere nije toliko dugo bio u Švajcarskoj.

"Poslednjih 25 godina sam neprekidno putovao i ovo je prvi put za četvrt veka da sam ovoliko vremena proveo u domovini. Prethodno, najduže sam se zadržao četiri do pet nedelja. Ali ovo mi stvarno prija i uživam", otkrio je Federer tokom ćaskanja sa svojim fanovima.

On je otkrio i da je prethodnih godina dobio mnogo nadimaka, ali jedan izdvaja.

"Najviše se mi se dopada 'Crni Federer'. dali su mi ga zbog tamnih odevnih setova koje nosim, a ne zbog mog karaktera. Ja sam dobar momak, nisam loš", rekao je uz osmeh.

Rekorder sa 20 osvojenih grend slem trofeja uzor je mnogim sportistima, a priznao je da je i on imao one na koje se ugledao.

"Osim tenisa volim fudbal, i Zinedin Zidan mi je uvek bio najomiljeniji igrač, mada kada pričamo o aktivnom sportisti to je Lebron Džejms. Za mene su heroji bili i Boris Beker, Stefan Edberg i Pit Sampras. Divio sam se tim teniserima i bio sam nervozan kada je trebalo da ih upoznam", rekao je Švajcarac, a onda otkrio da je pred susret sa jednom legendom imao posebnu tremu.

"Uvek volim susrete sa drugim sportistima. Ipak jedan je poseban - Majkl Džordan. Bio sam veoma nervozan kada je trebalo da ga upoznam. On je zaista poseban i bio mi je veliki idol", naveo je Federer i dodao da se nada da že po povratku na teren sledeže sezone uspeti da dođe do vrhunske forme i osvoji i 21. grend slem trofej.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.