"SINSI" SE ZAKUVAO

ŠAMPION GAZI, NA POTEZU JE "BROJ 1": Povreda vrata, Tenis i neočekivani Nemac dele Novaka od velikog DERBIJA!

Autor Nikola Janković

Sve je manji broj nosilaca na tabli u muškom singlu. Pet od prvih deset već su na treninzima za US open.

Aktuelni šampion Sinsinati mastersa nastavio je sigurnim korakom da napreduje ka "blokbaster" duelu sa svetskim "Brojem 1" u reprizi polufinala iz prošle sezone.

Danil Medvedev je do prve masters titule u karijeri stigao upravo na ovom turniru, preokretom protiv tadašnjeg branioca titule Novaka Đokovića, a potom i sigurnom igrom protiv Davida Gofana u finalu.

Žreb je svrstao ovu trojicu tenisera u gornju polovinu "kostura" i ove sezone, kada je turnir u 121. godini postojanja silom prilika premešten u Njujork, ali od večeras u njemu se ne nalazi ime belgijskog igrača.

Posle nepune tri runde već nedostaje polovina nosilaca iz Top 10 grupe. Ispali su (2) Dominik Tim, (5) Aleksander Zverev, (7) David Gofan, (9) Dijego Švarcman i (10) Andrej Rubljov.

Gofan je kao sedmi nosilac poražen u duelu sa Jan-Lenardom Štrufom, posle dva sata i 11 minuta borbe u tri seta, tako da će Nemac sa posebnom pažnjom pratiti večerašnji Đokovićev duel. Belgijanac može da se okrene treninzima za US open - 4:6,  6:3, 4:6.

Pre toga, u prvom meču programa na stadionu "Bili Džin King" u Njujorku, Medvedev nije ponudio ni šansu za brejk Aljazu Bedeneu. Slovenac je izdržao na terenu 70 minuta - 6:3, 6:3.

Dan ranije, Rus je deklasirao i američkog predstavnika Markosa Hirona, koji je pružio nešto jači otpor aktuelnom prvaku. Imao je tri prilike za brejk i zadržao finalistu US opena 20 minuta duže u igri - 6:4, 6:4.

Medvedeva, koji pored 1.000 bodova za titulu osvojenu u Ohaju, "nad glavom" ima i 1.2000 za plasman u prvo "mejdžor" finale, sada očekuje daleko najteži ispit od nastavka sezone. Ličilo je na sveruski okršaj u četvrtfinalu, ali je osmi nosilac Roberto Bautista Ahut okrenuo meč u svoju korist - 4:6, 6:3, 6:2.

Karen Hačanov će morati da pričeka na novu priliku da se revanšira zemljaku za poraz na mastersu u Parizu prošle godine.

Noletov treći duel sa Amerikancem neobičnog imena pratićemo UŽIVO, baš kao i njegovi veliki navijači Petar i Nikola, a posle ponoći bićemo spremni i za nastup još jednog našeg asa.

Organizatori "privremeno iseljenog" turnira ostavili su duel Filip Krajinović - Marton Fučovič za kraj dana. Fića je juče "izbrisao" drugog nosioca sa table za 62 minuta.

Rezultati osmine finala:

utorak

(1) Novak Đoković - Tenis Sandgren UŽIVO
(7) David Gofan - Jan-Lenard Štruf 4:6,  6:3, 4:6

(3) Danil Medvedev - Aljaz Bedene 6:3, 6:3
(8) Roberto Bautista Ahut - (11) Karen Hačanov 4:6, 6:3, 6:2

(6) Mateo Beretini - Rajli Opelka 21.15
(4) Stefanos Cicipas - (16) Džon Izner 22.45

Endi Marej - Miloš Raonić 22.30
Filip Krajinović - Marton Fučovič 1.00

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.