NEKO JE MENJAO...

(NE)PRIJATNO IZNENAĐENJE: Novak objasnio zašto je SERVIS presudan udarac ove godine!

Autor Nikola Janković

"Ne znam da li je novi proizvođač u pitanju ili nešto drugo", klimao je glavom "Broj 1" i ponudio racionalno objašnjenje otkud toliko "dugajlija" u završnici Sinsinati mastersa.

"Da, mnogo je bilo bolje danas. Nisam osećao probleme", rekao je Novak Đoković posle plasmana u četvrtfinale Sinsinati mastersa.

Njegov kratki intervju po izlasku sa terena stadiona "Grendstend", na kojem je večeras bio i poneki navijač, počeo je pitanjem o problemu sa vratom, zbog kog je morao da otkaže Filipu Krajinoviću dogovoreno partnerstvo u dublu.

Meč Đoković - Štruf bi trebalo da počne u sredu oko 21 čas.

"Velika je razlika kada sam mobilan, kada mogu da slobodno da izvedem pokret kod servirsa, kada nemam tu vrstu pritiska", objasnio je razliku u kvalitetu tenisa prikazanu u pobedama nad Rikardasom Berankisom juče i Tenisom Sandgrenom večeras.

"Onda nemam problem ni sa samopouzdanjem", dodao je "Broj 1", koji je pre drugog pitanja "uskočio" sa konstatacijom:

"Procenat prvog servisa bi morao da bude bolji", rekao je Đoković.

"Dobro sam se osećao na terenu, lakše sam se kretao i zauzimao pozicije, ali morao bih da ubacujem više prvih servisa".

Odgovorom na sledeće pitanje, ujedno, objasnio je zbog čega to ove godine ima specifičan značaj na improvizovanoj američkoj turneji.

"Ne bih rekao da je podloga malo brža, rekao bih da je prilično brža nego prošle godine", ispravio je sagovornika, uveren da nije isti tip betona postavljen u kompleksu "Bili Džin King".

"Ne znam da li je novi proizvođač u pitanju ili nešto drugo, ali ovo je već podloga koja favorizuje servere. Prvi servis će biti jako važan ove godine", konstatovao je i otprilike obrazložio zavidan broj "teškaša" u konkurenciji za plasman u četvrtfinale.

"Ako momci poput Raonića, Iznera ili mog sledećeg rivala Štrufa, budu pogađali uglove servis polja, biće jako teško. Moraću da čitam njihove servise, ali i da budem precizan na svoj servis, jer drugačije neće moći", dodao je vlasnik najboljeg ritern udarca današnjice. 

Iako mnogi tvrde da je to najbolja odbrana od servisa u istoriji tenisa.

Izvor: Frank Franklin II/AP

Ako negde postoji prostor za napredak u Đokovićevoj igri, pred sutrašnje četvrtfinale sa Jan-Lenardom Štrufom, onda je to upravo ritern. Nemac će svakako isprovocirati više koncentracije, hitrine i majstorstva u Đokovićevoj igri, u odnosu na Litvanca i Amerikanca.

"On je kvalitetan igrač, napreduje poslednjih par godina u kontinuitetu, pogađa prvi, ali i drugi servis jako duboko", prisetio se Đoković tri prethodna duela sa 30-godišnjim dugajlijom, koji je zabeležio tri ozbiljna skalpa u prve tri runde - Aleks De Minaur, Denis Šapovalov, pa prošlogodišnji finalista David Gofan.

"Dobro proklizava za igrača te visine", dodao je Đoković, koji ima 3:0 protiv sutrašnjeg protivnika.

Potom, žreb bi ga spojio sa pobednikom duela Danil Medvedev - Roberto Bautista Ahut.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.