Podrška od "Broja 1"

POZNATA TENISERKA NA HEMOTERAPIJI: Podržao je i Novak Đoković!

Autor Mladen Šolak

Pred njom je velika borba.

Španska igračica Karla Suarez Navaro (31), nekada šesta teniserka sveta i polufinalistkinja Rolan Garosa 2014, oglasila se u utorak iz bolnice.

Ona je na svom Twitter profilu objavila snimak iz sobe u kojoj je smeštena jer joj je dijagnostikovan Hodžkinsov sindom, zbog kojeg je čeka pola godine hemoterapije.

"Strpljenje i samouverenost su me vodili kroz čitavu karijeru. Moj rival sada nije najlakši. Biće potrebno da dam najbolje od sebe", rekla je hrabra igračica.

Jedna od omiljenih teniserki obolela je od malignog oboljenja limfocitnog tkiva koje se karakteriše bujanjem ćelija i progresivnog uvećanja tog tkiva. Stopa učestalosti na 100.000 ljudi iznosi 3,3 za muškarce i 2,3 za žene, piše na Vikipediji.

Simptomi bolesni su uvećani limfni čvorovi bez simptoma, a bolest je izlečiva radioterapijom, kombinovamo hemoterapijom ili kombinacijom i jednog i drugog, u 50 do 80 odsto slučajeva.

Poznatoj teniserki podršku je pružio i svetski "Broj 1", Novak Đoković.

"Karla, ti si veliki borac i nemam sumnju da ćeš ovo prebroditi. Ostani pozitivna i vrati se uskoro. Srećno!", napisao je Nole.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.