EKSPRESNO!

KAD OVAKO IGRA - NOVAK JE NEZAUSTAVLJIV: Štruf je bio "predjelo", četiri pobede do trofeja US Opena!

Autor Milutin Vujičić

"Ne osećam nikakav zamor, ni fizički ni psihički, naprotiv, osećam se sveže, motivisano i inspirisano da igram najbolje što mogu, pogotovo u drugoj nedelji jer će to biti potrebno za titulu", rekao je Đoković.

Prva tri koraka na US Openu su uspešno preskočena!

Novak Đoković bez ikakvih problema prošao je u osminu finala pošto je za sat vremena i 45 minuta lako pobedio Jan-Lenarda Štrufa u tri seta (6:3, 6:3, 6:1). 

Nemac nije bio dovoljno ozbiljan izazov za "zahuktalog" Novaka koji je bez poraza u kalendarskoj 2020. godini, a koji sada pred sobom ima još samo četiri rivala pre nego što podigne 18. grend slem u karijeri, na šta je u ovom trenutku potpuno fokusiran.

Padova u igri gotovo da nije bilo, osvojio je sve gemove na svoj servis, a doziravši snagu protiv Štrufa obezbedio je sebi laku pobedu bez veće drame.

"Osećam se dobro, odgovara mi dan pauze između mečeva. Još više samopouzdanja imam zbog titule prošle nedelje, to mi je dalo dodatni polet. Trudim se da budem efikasan na terenu, da ne trošim bespotrebno energiju i da ne ostajem duže nego što treba. Imam dosta mečeva u nogama, a s druge strane je bila pauza od šest meseca, imao sam vremena i da se odmorim i da se pripremim".

"Ne osećam nikakav zamor, ni fizički ni psihički, naprotiv, osećam se sveže, motivisano i inspirisano da igram najbolje što mogu, pogotovo u drugoj nedelji jer će to biti potrebno za titulu", zaključio je srpski teniser.

U narednom kolu čeka ga ozbiljniji izazov, u pitanju je Pablo Karenjo-Busta (20. nosilac na US Openu) koji je takođe bez većih problema pobedio u svom meču trećeg kola, protiv Berankisa u tri seta, a njihov duel očekuje se u noći između nedelje na ponedeljak.

Interesantno je da se Đoković posle pobede vratio na tribine odakle je uz obrok ispratio duel Šapovalova i Frica, koji je Rus dobio u pet setova, a upravo on je njegov moguć rival u četvrtfnalu.

Pre toga će morati da pobedi Davida Gofana, a dobra vest je da je Stefanos Cicipas "sklonjen" iz njegovog dela kostura. Za to se pobrinuo hrvatski teniser Borna Ćorić koji ga je pobedio tako što je spasao šest meč lopti, pa imao snage za preokret.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.