POSLE DISKVALIFIKACIJE

OGLASIO SE NOVAK ĐOKOVIĆ: Tužan sam i prazan, hvala Bogu da je gospođa dobro!

Autor Nebojša Marković

Stigle su i reči najboljeg tenisera sveta.

Izvor: Seth Wenig/AP

Novak Đoković je diskvalifikovan sa US opena! To je vest koja je u nedelju uveče šokirala svet, a dugo se čekalo da se i sam Đoković oglasi.

On je to i učinio nekoliko sati nakon svega što se izdešavalo i to na društvenim mrežama.

Đoković je na meču 4. kola US opena protiv Pabla Karenja Buste u finišu prvog seta pogodio linijskog sudiju lopticom u vrat, zbog čega su organizatori i glavni supervizor odlučili da ga diskvalifikuju sa turnira.

Srpski teniser posle meča nije davao izjave već je odmah napustio kompleks US opena, otkazavši svoju konferenciju za medije.

Đoković će sada ostati bez prilike za novi gren slem, ali i novčane nagrade i možda čak i bodova, a evo šta je imao da kaže nakon svega putem društvenih mreža:

"Cela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Proverio sam kako se oseća linijski sudija, i prema informacijama koje sam dobio, oseća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog očuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj naneo takav stres. Nije bilo namerno. Bilo je pogrešno."

"Želim da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio da rastem i razvijam se kao čovek, ali i teniser. Izvinjavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i porodici što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve", stajalo je u poruci Novaka Đokovića.

Novak pogodio sudiju (SPORT)
Izvor: YouTube/Penta Knights

Bilo je mnogo komentara nakon meča da li je Đoković zaslužio izbacivanje sa turnira, a o tome i vi možete da glasate u našoj anketi.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt