"ODMAH SMO ZNALI..."

"ĐOKOVIĆ JE BIO NA POEN OD OSVAJANJA SETA": Bivša broj 1 o velikom šoku i "pravoj odluci" US opena!

Autor Nebojša Marković

I njoj je sve ovo bilo vrlo neočekivano, a evo kako objašnjava odluku organizatora.

Novak Đoković je diskvalifikovan sa US opena i to je teniska vest godine, najblaže rečeno.

O ovom šokantnom događaju govorila je i Žistin Enan, nekada najbolja teniserka sveta.

Belgijanka je bila komentator na francuskom kanalu "Eurosporta", a bila je vrlo iznenađena svime što se izdeašvalo na meču Đokovića i Pabla Karenja Buste u 4. kolu US opena.

"U teniskom svetu, ovo je veliki šok, naravno. Sutra se okrećemo budućnosti i život se nastavlja, ali u tenisu ovo ne želimo da vidimo. Naravno, Đoković nije imao nameru da povredi linijsku sudiju i to je samo nesreća da se desilo što se desilo. Ali je dobra odluka. Nije bilo druge moguće odluke da se donese. Bila je to prava odluka organizatora i nema spora oko toga. Znali smo od prvog trenutka da bi to bila ista odluka i da je neki drugi teniser bio u pitanju", rekla je Enan.

Ona se dotakla i toga koliko je Đoković zapravo bio blizu da taj prvi set reši u svoju korist i da verovatno do te diskvalifikacije onda ne bi ni došlo.

"Bilo je ludo, potpuno ludo, jer je na 5:4 i 0:40 Karenjo Busta spasao set loptu tako što je njegov udarac jedva dokačio liniju. Posle toga je drugi poen spasao i Đoković se smejao, a kad je treći poen izgubio, jako je udario lopticu i postao je frustriran. To je raslo u njemu. Ludo je šta se desilo u razmaku od dva gema. Čim smo videli šta se desilo, znali smo da je to kraj za njega. Kada gledate uživo, čudan je osećaj. Mnoge stvari su mu sada u glavi, ali na kraju, iako nije bilo namere, to je bila prava odluka", rekla je Žistin Enan.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.