GLASAJTE!

DA LI JE NOVAK KRIV ILI JE OPET ŽRTVA? Sve o diskvalifikaciji Đokovića o kojoj priča svet! (ANKETA)

Autor Nebojša Marković

Teniska vest godine, i to ubedljivo.

Najbolji teniser sveta izbačen je sa US opena! Novak Đoković je dobio diskvalifikaciju sa gren slema u Njujorku nakon što je pogodio linijsku sudiju lopticom u vrat!

Ovaj šokantan momenat odigrao se u toku meča 4. kola protiv Pabla Karenja Buste, a sada ceo svet bruji o tim događajima.

I mišljenja su izuzetno podeljena - neki smatraju da je Novak prestrogo kažnjen, dok drugi citiraju pravila i navode da je tako moralo da bude.

Novak pogodio sudiju (SPORT)
Izvor: YouTube/Penta Knights

Ipak, ima i onih primera koji potvrđuju da nije moralo. Slovenac Aljaž Bedene pre samo desetak dana, baš u Njujorku, nije dobio diskvalifikaciju zbog sličnog poteza, a tu je i Rodžer Federer koji je pogodio skupljača loptica na Australijan openu.

Prvi jeste dobio opomenu, a Švajcarac samo osmehe publike i ništa više.

Federer pogađa skupljača loptica
Izvor: YouTube/swissgenius

Pravila US opena kažu da je Đoković morao da bude ovako strogo kažnjen i to je jedva dočekao Nik Kirjos. Serena Vilijams je prethodnih godina na US openu radila i gore stvari, ali diskvalifikaciju nije dobila, dok je postalo i jasno bez čega će sve Đoković ostati u sklopu kazne za izbacivanje sa turnira.

Đoković je prošle godine odgovarao novinarima zašto ga organizatori ne suspenduju ako je problem kako vraća loptice skupljačima lopti, kada je takođe bio u centru pažnje.

Naravno, nije ovo bila prva diskvalifikacija nekog tenisera, a nas zanima i vaše mišljenje.

Da li je Novak Đoković bio prestrogo kažnjen izbacivanjem sa US opena?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.