DISKVALIFIKACIJA

HRVAT O NOVAKU I CENTIMETRIMA KOJI SU PISALI ISTORIJU: On je moj prijatelj i zbog ovoga niko nije srećan!

Autor Nebojša Marković

Ostvario je najveći uspeh u karijeri, ali novinare je zanimalo mišljenje o najboljem teniseru sveta.

Ne stišava se bura oko Novaka Đokovića. Najbolji teniser sveta je diskvalifikovan sa US opena nakon što je lopticom pogodio linijsku sudiju i to u grlo.

Ovaj nespretan događaj koštao je Đokovića meča protiv Pabla Karenja Buste u 4. kolu gren slema u Njujorku, a svoju ocenu nakon svega dao je i jedan hrvatski teniser.

Borna Ćorić je ostvario svoj najbolji rezultat na gren slemovima plasmanom u četvrtfinale, savladavši Džordana Tompsona iz Australije 3:0 (7:5, 6:1, 6:3).

On je prokomentarisao ono što se dogodilo Đokoviću i činjenicu da Novak baš nije imao sreće.

"Nisam video odmah što se dogodilo jer sam imao tretman ramena i trener je ušao u sobu i rekao mi je šta se dogodilo. Očito, to je jako nesrećan slučaj. Da je loptica otišla pet centimetara ulevo, ne bi se ništa dogodilo. Žao mi ga je, ali to su pravila i mislim da je opravdano diskvalifikovan. On je moj prijatelj i niko nije srećan što se to dogodilo", rekao je Ćorić.

Iako bi se oko ove poslednje konstatacije moglo sporiti da li je baš to slučaj, činjenica je da će sada drugi teniseri imati veliku šansu. Tenis će dobiti prvog gren slema šampiona van "velike trojke" posle pune četiri godine!

"Velika je ovo šansa sada za sve nas. Ipak, mislim da ja moram da se fokusiram samo na sledeći meč. Imaćemo novog gren slem pobednika i to bi moglo dovesti do promena u vrhu", napominje najbolji hrvatski teniser.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.