Lep gest!

NAOMI KAO NOVAK ĐOKOVIĆ: Pogledajte kako je proslavila titulu na US Openu

Autor Dušan Ninković

Japanska teniserka kaže da joj to daje snagu.

Izvor: Twitter/printscreen

Novak Đoković je uradio u Australiji, Naomi Osaka u SAD.

Srpski teniser nije bio u prilici da odbrani titulu, jer je diskvalifikovan sa turnira, a možda bi trofej proslavio u dresu Kobi Brajanta. Ovako, to je uradila njegova koleginica.

Mlada japanska teniserka i jedna od najboljih igračica na svetu, stigla je do nove velike titule u karijeri, a znala je i kako to da proslavi.

''Nosila sam ovaj dres nakon svake pobede. Stvarno mislim da mi on daje snagu'', napisala je teniserka, uz srca u bojama Los Anđeles Lejkersa.

Devojka koja je u finalu turnira savladala Viktoriju Azarenku2:1 u setovima (1:6, 6:3, 6:3) je istakla da je isti dres nosila posle svakog meča na turnira. Nju su kamere nekoliko puta uhvatile na tribinama u Brajantovom dresu sa brojem osam, a mnoge je njen gest podsetio na postupke nekih tenisera sa početka godine.

Novak Đoković je na sličan način slavio osvajanje svog 17. Gren slem trofeja! On se na dodeli trofeja pojavio u trenerci na kojoj su bili incijali slavnog košarkaša, uz brojeve koje je nosio, 8 i 24.

Ovosezonski US Open je treći veliki turnir u karijeri mlade teniserke. Naomi Osaka (22) je do sada osvajala US Open 2018. godine, kao i Australijen Open 2019. Do ove nedelje je Osaka bila 9. teniserka sveta, ali joj je titula donela skok od šest pozicija.

Svojevremeno je bila i najbolja igračica na planeti, a nema sumnje da će se mesta broj jedan dočepati ponovo.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.