Na ove poraze nije navikao

VELIKI ŠOK ZA NADALA: "Zarđao je" i vraća se kući pred ono glavno!

Autor Mladen Šolak

Rim je video jedno od najvećih iznenađenja čitave sezone. "Ovo se događa kada dugo ne igrate", rekao je posle meča

Rafael Nadal impresivno je počeo učešće na Mastersu u Rimu, pobedivši u drugoj rundi zemljaka Pabla Karenja Bustu, a potom i našeg Dušana Lajovića uz sjajne igre. Izgubio je u tim mečevima samo šest gemova.

Na njegovu žalost, u subotu uveče naleteo je na Argentinca Dijega Švarcmana, koga je pobedio u svih devet međusobnih mečeva i koji je rešio da prekine taj niz poraza.

Odigravši meč života, sjajni teniser iz Buenos Ajresa napravio je senzaciju u "Večnom gradu" i eliminisao devetostrukog šampiona i branioca titule. I to u dva seta – 6:2, 7:5.

Posle meča u kojem ga je veoma namučio rival, kao i sopstveni problem sa servisom i forhendom, Nadal je priznao da nije mogao da se "sabere".

"Nije ovo uopšte bilo moje veče. On je igrao veoma dobro, ja nisam. Ovo može da se dogodi kada dugo ne igrate. Odigrao sam dva dobra susreta, a večeras loš. Čestitam Dijegu. Vratićam se treninzima", rekao je španski "kralj šljake".

Novak će u današnjem polufinalu igrati protiv Norvežanina Kaspera Ruda oko 14 časova, a Švarcman će u večernjem terminu igrati protiv Kanađanina Denisa Šapovalova.

Koliko je njegov poraz bio iznenađujući pokazuje još jedan statistički detalj. Tokom 21 godine profesionalne karijere, Rafa je izgbio samo 40 mečeva na šljaci.

Prosečno manje od dva po sezoni!

Poslednji put kada je izgubio na zemlji nadigrao ga je Grk Stefanos Cicipas u maju 2019. u Madridu. Ove godine Nadal je preskočio američke turnire Sinsinati i US Open da bi bio spreman za šljaku i očigledno je da mu je potrebno još rada.

Odmah posle meča, iz Nadalovog tima najavljeno je da će se Rafa vratiti u Španiju da se priprema za Rolan Garos, koji počinje sledećeg vikenda nedelju i na kojem svetski "broj dva" takođe brani titulu.

Takođe, interesantan je i podatak da Rafa nikad nije osvojio Otvoreno prvenstvo Francuske ako pre toga nije osvojio neki turnir na šljaci. Doduše, ta činjenica sada ima više uglova, jer je ove sezone zbog korone teniserima bio na raspolaganju samo Rim pred odlazak u Pariz, na treći grend slem ove sezone.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.