MERE NA ROLAN GAROSU

NOVAK BRUTALNO ISKREN O KORONI: Kako su ga testirali sto puta, "uhodama" na Rolan Garosu i temi o kojoj NIKO ne priča!

Autor Milutin Vujičić

"Samo se priča o merama predostrožnosti, to smo svi napamet naučili, ali ne čujemo stručna lica o tome kako ojačati svoj imunitet, kroz ishranu, dobar san, vežbe disanja i tako te stvari".

Najbolji teniser sveta Novak Đoković razgovarao je s novinarima uoči početka Rolan Garosa, na kome će pokušati da dođe do 18. grend slema, a uprkos tome što je bio fantastičan u Rimu - fokus je ponovo bio na korona virusu...

Zbog toga je sve tokom opširnog razgovora najviše zanimali da li je već testiran, koliko puta je testiran... Iako je već imao korona virus.

"Da, testiran sam. Testirali su me nekoliko puta u Rimu, pa pre dolaska u Pariz, pa onda kada sam došao ovde, gde sam bio u karantinu pre nego što su stigli rezultati. Pratiću instrukcije koje svi imamo i testiraće me kao i sve ostale, na svakih četiri, pet dana", kazao je Đoković

"Uprkos tome što imam anti-tela moraće da bude tako".

Ispričao je da je drugačija procedura bila u Njujorku, gde je posle prvog testa bio negativan i posle nije testiran zbog anti-tela, ali ističe da razume da svi imaju drugačiji pristup...

"Ne razmišljam o tome da li i dalje imam virus u sebi, testiran sam mnogo puta (negativno) od kada sam dobio virus. I dalje se ne zna da li virus može da vam se vrati nakon što ga dobijete. Ima mnogo nesporazuma, neke zemlje tvrde jedno, neke drugo... Mi moramo da pratimo pravila, ona su dosta striktna u Francuskoj, ali mislim da mora da bude tako. Zahvalan sam kao teniser što mogu da igram tenis i da se takmičim za još jedan grend slem", objasnio je Đoković.

Srpski teniser je istakao da odseda u zvaničnom hotelu određenom za učesnike Rolan Garosa, poručuje da ih konstantno prate gde god krenu, ali da uprkos tome što su pravila "nedefinisana" prihvatio ih je jer mora da bi igrao turnir.

Takođe, Đoković se dotakao i korona virusa...

"Mislim da postoji velika konfuzija u svetu, ja nisam medicinski stručnjak ili sam iz te oblasti, ali ovako, sa strane kao neko ko posmatra šta se događa, ima puno različitih mišljenja okotoga. Šta je ovaj virus, da li je virus, koliko je jak, da li je toliko opasan illi nije, koje su mere da bi se borili sa virusom. Ima pregršt informacija i na jednoj i na drugoj strani spektra, tako da...", naveo je Đoković, pa se potom raspričao o onome što mu smeta.

"Ja mislim da je generalno većina stanovništva sveta veoma zbunjena količinom informacija, što se dobija preko zvaničnih što preko alternativnih medija. Ja nemam neki izraženi stav o tome, ne mogu stručno da pričam, ali ono što meni smeta što ne vidim kako pričaju mediji u svetu o tome kako može da se ojača imunitet. Samo se priča o merama predostrožnosti, to smo svi napamet naučili, ali ne čujemo stručna lica o tome kako ojačati svoj imunitet, kroz ishranu, dobar san, vežbe disanja i tako te stvari. Postoji razlog zašto se to ne deli, očigledno. Ja mislim da bi to poslužilo ljudima jer su u strahu. Toliko različitih informacija drži ljude u strahu i to je normalno".

Podsetimo, Đoković u prvom kolu Rolan Garosa (ponedeljak) igra protiv Mikaela Imera.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.