MOŽE LI DA ODRŽI OBEĆANJE?

RODŽER, NEĆU DATI NOVAKU DA OBORI TVOJE REKORDE: Federer je dobio obećanje koje će samo motivisati Đokovića!

Autor Nebojša Marković

I to od "novopečenog" grend slem šampiona.

Dominik Tim na Rolan Garos stiže kao grend slem šampion!

Posle diskvalifikacije Novaka Đokovića na US openu, postalo je jasno da će neko novo lice podići jedan od četiri najveća pehara, a Austrijanac je u drugom grend slem finalu u 2020. godini uspeo da stigne do svog prvenca.

Posle titule u Njujorku je pun samopouzdanja i u Parizu je prethodnih godina uspevao da stigne do finala, pa će i sada biti silno motivisan da se bori za trofej.

Ipak, njegov veliki intervju za švajcarski "Blik" bio je naročito interesantan zbog onoga što je Tim govorio o Rodžeru Federeru i indirektno o Novaku Đokoviću.

Prethodnih meseci velike teme u svetskom tenisu su ko će imati najviše grend slemova kada karijere završe i Federer i Đoković i Rafael Nadal, kao i pitanje hoće li Srbin prestići Švajcarca po broju nedelja na prvom mestu ATP rang liste.

Đoković je počeo 288. nedelju i mogao bi Federerovih 310 sedmica da prestigne 8. marta 2021. ukoliko do tada bez prestanka bude bio najbolji teniser sveta. Ipak, Tim pola u šali pola u zbilji kaže da se i on tu nešto pita.

"Da, Federer mi je čestitao titulu na US openu. Napisao mi je dugačku poruku što me je učinilo srećnim. Često smo u kontaktu, bili smo u kontaktu i pred US open zbog nekih priča oko ATP-a. Obećavam da ću uraditi sve da Federer ostane broj 1", rekao je Austrijanac uz osmeh.

On je potom iskazao divljenje prema osvajaču 20 grend slemova.

"Nijedan drugi igrač ne može da se poredi sa Rodžerom. On je jedinstven, igra mnogo lepši i elegantniji tenis od mene", rekao je Tim.

Treći teniser sveta kaže da mu je sada u karijeri, sa jedne strane, mnogo lakše.

"Realističan sam. Da dostignem Federera, Nadala i Đokovića po broju grend slemova, to se neće ostvariti. Naravno, želim da osvojim više najvećih titula, ali sada već mogu da se osvrnem na svoju karijeru bez razloga za žaljenjem. Već sam ostvario jedan stvarno veliki cilj", zaključio je Dominik Tim.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.