Pada li Rodžer danas?

NOVAK NA POBEDU OD FEDEREROVOG REKORDA: Danas bi mogao još jednom da dokaže da je bolji od Švajcarca!

Autor Nikola Lalović

Iako ima samo jednu titulu na Rolan Garosu, Novak Đoković je jedan od najuspešnijih tenisera u istoriji tog grend slema.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković prošetao se u prvom kolu Rolan Garosa. U Parizu je po kratkom postupku kući poslao mladog Šveđanina Mikela Imera, a sada je na redu duel drugog kola. 

Njegov protivnik biće Litvanac Ričardas Berankis, trenutno 66. igrač sveta. Iako je samo tri godine stariji od Litvanca, u vreme kada je Novak 2007. godine osvajao US Open, Berankis je još igrao juniorski tenis. 

Kao junior je osvajao gren slemove, ali kasnije nije imao uspeha. Na gren slemovima nema nijednu pobedu nad igračima iz Top 20. Novak ga je dva puta pobedio, jednom ove godine u Sinsinatiju. 

Beraknisu bi pobeda u ovom meču bila najveći uspeh u karijeri, ali i svetski broj 1 ima motiv više na ovom meču. On juri još jedan rekord Rodžera Federera. 

Novak je do sada u karijeri zabeležio 69 pobeda nja pariskoj šljaci i trenutno je treći najuspešniji teniser u istoriji Rolan Garosa. Ispred njega je nedodirljivi Rafael Nadal sa 95 trijumfa, ali i Rodžer Federer koji ima samo pobedu više. 

Litvanac sada stoji između Novaka i obaranja još jednog Federerovog rekorda, a uskoro bi mogao da padne i onaj po broju nedelja na vrhu ATP liste. 

Ukoliko ostane prvi do 8. marta naredne godine Đoković će postati teniser sa najviše nedelja na vrhu liste

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.