KO JE U PRAVU?

"ĐOKOVIĆ ĆE BITI RAZOČARAN PRED FINALE": Vilander opet promenio ploču, njegov kolega je imao pametniji odgovor!

Autor Nebojša Marković

Sledi meč kojem su se svi nadali pre dve nedelje!

Spremite se za nedelju, čekaće nas dugo poslepodne!

Novak Đoković i Rafael Nadal igraće finale Rolan Garosa u njihovom prvom susretu na tom turniru posle pet godina. Svi očekuju istorijski meč!

Dvojica tenisera su navikli ljubitelje tenisa na spektakle u finalima grend slemova i takve su priređivali na sva četiri najveća turnira.

Pred nedeljni meč, za "Eurosport" su govorili bivši teniseri, a danas analitičari Mats Vilander i Aleks Koreča.

U Srbiji omraženi Vilander ponovo je promenio svoje mišljenje o očekivanjima pred finale, a sve to nakon Đokovićeve pobede protiv Stefanosa Cicipasa u pet setova.

"Novak Đoković će ovim biti razočaran. Mogao je da završi meč za tri seta i nije to uradio. Meč kao ovaj bi mogao da dodatno oteža Novaku u finalu", kaže Šveđanin i nastavlja.

"Mislio sam da bi početak finala bio takav da bi Rafa morao da napravi dobar start. Ali posle ovog meča, možda je Novak taj koji će morati da napravi odličan start jer će više osećati meč protiv Cicipasa. Mislim da će Rafa, videvši Novaka da gubi dva seta, imati dodatni razlog da ide do svojih granica pre nego što dozvoli da izgubi u nedelju", rekao je Vilander.

Ipak, Aleks Koreča je imao daleko smisleniji odgovor u ovoj priči. I on je govorio za "Eurosport" o finalu koje nas čeka.

"Za mene je ovo finale iz snova, broj jedan protiv broja dva na svetu. Obojica jure Rodžera Federera. Rafa igra za 13. titulu ovde, Novak traži 18. grend slem. Ovo je perfektan scenario", počeo je Španac.

"Činjenica da je Novakov meč trajao duže nego što je očekivao bi moglo da mu da snagu i ritam. Da pobedite Rafu, morate da idete preko svojih limita i ako dugo niste osetili limit, onda može da bude teško. Ne mislim da će polufinale mnogo uticati. Novak je svež i spreman za borbu. Zna da igra protiv najboljeg u istoriji na šljaci i da je to verovatno najveći izazov u ovom sportu."

Koreča još jednom naglašava važnost ovog susreta.

"Obojica znaju da je ovo neverovatan trenutak za pravljenje istorije. Mislim da će biti nervozniji meč jer obojica znaju da igraju za nešto posebno. Ne igraju samo još jedan meč, već igraju za istoriju. Mislim da ćemo u nedelju videti nešto neverovatno", zaključio je Aleks Koreča.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.