Veruje u Noleta

NOVAK JE FAVORIT NA SVAKOM GREND SLEMU: Ali na Rolan Garosu nema granica za Rafu!

Autor Nikola Lalović

Nekadašnji svetski broj 4 Nikolas Kifer govorio je za nemačke medije o Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu.

Kiferov omiljeni grend slem je kao i Novaku bio Australijan Open, gde je jednom stigao do polufinala. Na Rolan Garosu je došao do četvrtfinala, a Nemac je govorio o šansama za dalje titule na najvećim turnirima.

Kifer smatra da je Đoković favorit na svim grend slemovima, osim u Parizu. 

 "Novak je glavni favorit na svakom Grend slemu, osim na Rolan Garosu. Biće jako tesna borba za rekord između njih trojice", rekao je Kifer.

Što se tiče šljake, Kifer smatra Nadalu nema ravnog u Francuskoj. 

"Jednostavno, niko mu nije ni blizu u Parizu. Njegova 13. titula na Rolan Garosu, ukupno 20. na grend slemovima, doprinela je da se izjednači sa Rodžerom Federer. Nadal je fantastičan je fantastičan sportista", dodao je KIfer.

Osvrnuo se i na potpuno drugačije uslove za igru ove godine, pošto je Rolan Garos igran u drugačijem terminu. 

"Naravno, vremenski uslovi ove godine bili su potpuno drugačiji. U maju je toplije, loptica više odskače i podloga je brža. Sada je bilo vlažno i hladno. Ipak, Nadal je uspeo da se prilagodi i pobedi sve mečeve veoma lako. Još jednom je pokazao svetu da je nedodirljiv na šljaci".

Ni naredne godine Nemac ne vidi nekoga ko bi "kralja šljake" dobio na Rolan Garosu, iako će Nadal tada imati 35 godina. 

"Nema limita za njega. Kao ni za Rodžera, koji će igrati na Australijan openu početkom naredne godine i voli bržu podlopgu. Na sve to, sledeći Rolan Garos je na samo pola godine. Sve ukazuje na to da će Nadal u Parizu osvojiti 21. trofej na Grend slemovima".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.