I on je zaražen

KORONA IZBACILA FONJINIJA SA TURNIRA: Srbin zauzeo mesto 16. tenisera sveta!

Autor Tamara Ranković

Italijanski teniser povukao se sa turnira u Sardiniji zbog korone.

Korona i dalje napada teniski svet. Prema saznanjima italijanskih medjia, 16. reket sveta, Italijan Fabio Fonjini povukao se sa turnira koji se trenutno igra na Sardiniji jer je pozitivno testiran.

Planirano je da Fonjini u sredu izađe na teren i odmeri snage sa Robertom Karbaljes Baenom u osmini finala, ali zbog ovakvog ishoda ovaj meč umesto njega igraće srpski teniser Danilo Petrović koji zauzima 166. na ATP listi. 

 Italijanski teniser je pauzu povodom pandemije iskoristio da operiše oba članka na nozi, a čim se vratio na teren zarazio se.

Značajniji rezultat Fonjini je imao prošle godine kada je osvojio ATP Masters 1000 Serije u Monte Karlu. Tada je u polufinala odigrao fantastičan meč i eliminisao drugog tenisera sveta Rafaela Nadala dok je u finalu savladao srpskog tenisera Dušana Lajovića koji je u Monte Karlu zabeležio značajan uspeh.

Fonjini ukupno u karijeri u singl konkurenciji ima 9 titula, a uspešan je i u dublu gde je osvojio 5 trofeja. Jedan od saigrača u dublu mu je bio i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.