"SLUČAJNO"

NOVAK ĆE ZAUVEK BITI "TREĆI TOČAK": Britanci i u šokantnoj poruci Federera našli opravdanje!

Autor Milutin Vujičić

A da je to uradio Đoković, ko zna kakvi bi komentari bili...

Prošlo je skoro sedam dana otkako su Rafael Nadal i Novak Đoković igrali finale Rolan Garosa, a i dalje se priča o poruci koju je posle toga Rodžer Federer ostavio na Instagramu.

Čestitajući velikom rivalu Nadalu na tom što ga je stigao po broju grend slem titula - nije ni reč rekao o Đokoviću, stavljajući ga tako u drugi plan kada je razgovor o "najvećem ikada" u pitanju, iako srpski teniser ima argumente na svojoj strani.

Ima tri grend slema manje od svojih najvećih rivala, ali najviše mastersa, pobeda u međusobnim duelima i dva "Nole slema", dok će uskoro imati i najviše nedelja provedenih na vrhu ATP liste.

Zašto je onda Federer odlučio da otpiše Đokovića?

"Malo mi je žao Novaka jer i na dan kada je to trebalo da bude o njemu i Nadalu - to je bio 56. duel najvećeg rivalstva u muškom tenisu, opet je na kraju to bilo o Nadalu i Federeru", kazala je novinarka Katerin Vitaker u podkastu "The Tennis Podcast".

"I dalje je 'treći točak' čak i na dan kada Federer ne igra".

Njen sagovornik teniski komentator Dejvid Lou je takođe primetio da Rodžer Federer nije spomenuo Novaka Đokovića nakon finala Rolan Garosa.

"Nije ga spomenuo u toj poruci i moram da priznam da kada sam to pročitao pomislio sam da je to nemoguće, odnosno da mu se to slučajno desilo", rekao je Lou.

"Možda je mogao bar da napiše da nije imao sreće".

A možda ipak nije bilo slučajno pošto Federeru ne odgovara naročito kada se o rivalstvu Novaka i Nadala priča kao o najvećem ikada, posebno u trenutku kada je ostao bez jednog rekorda, a bez drugoga će već u martu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.