Srpsko finale?

SRBI NAPADAJU TROFEJ NA SARDINIJI: Jedan je u finalu, drugog čekamo!

Autor Dušan Ninković

Plasirao se Laslo Đere u borbu za trofej, a protivnik bi mogao da bude Danilo Petrović.

Kada se igra šljaka, Laslo Đere je potpuno drugi igrač!

On je baš u onoj grupi igrača kojima su promene u kalendaru napravile velike probleme. Sezona na zemljanoj podlozi je počela kasno, u drugačijim uslovima i tu je bilo teško snaći se.

Laslo Đere - Lorenco Museti 2:1 (2:6, 6:2, 4:1)

Nakon što mu je Lorenco Museti predao polufinalni duel na Sardiniji, Laslo Đere je stigao do borbe za trofej na jugu Italije!

Sjajan rezultat srpskog tenisera došao je nakon njegove teške sezone u kojoj se mučio sa odbranom velikog broja bodova od prošle godine, ali i uslovima za igru, jer su neki od njegovih omiljenih turnira menjali datume.

Danas je izgubio prvi set, ali je istom merom uzvratio u drugom, a u trećem je povreda lakta bila jača od italijanskog tenisera.

Nakon ukazivanja pomoći on ipak nije mogao da nastavi susret, pa će Laslo Đere sačekati protivnika u borbi za pehar. Moguće je da će to biti još jedan srpski teniser.

Drugi polufinalni par čine Marko Čekinato i Danilo Petrović, teniser koji pre ovog turnira nikada nije pobedio na ATP turu. Tokom najbolje nedelje u svojoj karijeri je već uradio neke impresivne stvari, a finale protiv Đerea bi bila prava kruna.

Laslo Đere će u finalu turnira na Sardniji igrati za svoju drugu ATP titulu, nakon što je prošle godine osvojio trofej u Rio de Žaneiru. Sa tog turnira se pamti njegov emotivan govor posvećen preminulim roditeljima.