NIJE ODOLEO DA KAŽE

NOVAK IMA NAJBOLJU ŠANSU DA BUDE NAJVEĆI: Nikad ga nije pobedio, besneo je na njega, ali Podgoričanin veruje u Srbina!

Autor Tamara Ranković

Polemika koja traje,ko koliko ima, a ko može još više? Teniski svet bruji samo o jednoj temi.

Mišljenja su podeljena, ali jedno je zajedničko - teniska "velika trojka" piše istoriju.

Kanađanin Miloš Raonić komentarisao je primarnu temu u svetu tenisa, odnosno ko će biti smatran za najboljeg tenisera sveta. On je Federera savladao tri puta, Nadala dva, ali nikada do sada nije uspeo da slavi protiv najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića. U svih 11 susreta pobeđivao je Nole. 

Na Australijan openu ove godine, Raonić je odreagovao veoma burno na Novakov mediciski tajm-aut, ali su dvojica tenisera ipak izbegli nesuglasice.

Sada je govorio o jednoj od najaktuelnijih tema u svetu tenisa.

"Teško je voditi debatu kada svašta još može da se dogodi. Rafa će još dugo igrati tenis, Rodžer još uvek nije sve rekao, a tu je i Novak koji zbog godina i zdravlja možda ima najbolju šansu", kaže nekadašnji svetski broj 3 i daje prednost srpskom asu, ali se osvrće i na uspeh Španca.

"Mislim da smo veoma srećni što su tri najbolja igrača ikada svi u istoj eri i možemo da ih poredimo, nego da gledamo periode od 20 i više godina i vršimo poređenja. Rafa je napravio ogromne rezultate, osvojio je Rolan Garos 13 puta u 16 godina. Pogledajte samo ovo, pre nego što je počela njihova dominacija, rekord po grend slem titulama je bio 14. Nadal može da ima toliko samo na jednom turniru, ko je još mislio da je to moguće?", istakao je Raonić.

Kanadski teniser ukazao je najvećim rivalima veliko poštovanje.

"Zaista je zadovoljstvo imati ovakve momke pred vama i u isto vreme vršiti poređenje o njihovom tenisu", zaključio je Miloš Raonić.

Teniser crnogorskog porekla trenutno je 21. na svetu, a na turniru u Sankt Peterburgu stigao je do polufinala u kom ga je savladao Borna Ćorić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.