Kada bude pao nema više laganja

KAD NOVAK PRESTIGNE FEDERERA - NEĆEMO MOĆI DA SE KRIJEMO: Najtačnija izjava o najboljem teniseru svih vremena!

Autor Tamara Ranković

Mečevi koji su publiku ostavljali bez daha, povrede zbog kojih je tugovao ceo svet, velika imena koja se nikad neće zaboraviti, ali koje ime će najviše ostati upamćeno?

Izvor: MN Press

Trenutno je teško pronaći tenisera koji nije govorio o trci tri najveća rivala. Mišljenja se razlikuju. Jedna grupa impresionirana je Rafinom igrom na šljaci, druga Novakovom sigurnošću, a treća Federerovim rekordima.

Francuski teniser, Žil Simon napisao je knjigu "Sport koji vas čini ludim", a dobar deo odlomka posvetio je upravo "velikoj trojci". Francuz je za sada na strani rekorda, ali nije isključiv.

"Ako Rodžer Federer uspe da zadrži sve svoje rekorde, onda ćemo, naravno, reći da su Đoković i Nadal takođe sjajni igrači, ali, pre svega, nisu dobri kao Rodžer. To je sve zato što mi Novaka ne volimo koliko i Rodžera Federera. Ako padnu Federerovi rekordi, onda više nećemo moći da se lažemo, nećemo više moći da limitiramo tenis na jednog igrača", iskreno je pisao Simon svestan kvaliteta srpskog tenisera.

"Zbog toga priča o najboljem ikada dobija razne rasplete tokom prethodnih nekoliko godina, jer mnogi veruju da niko neće oboriti Federerove rekorde. Ali, ako ga Đoković prestigne - to će mnogima razbiti šablon razmišljanja", naveo je Francuz i nastavio poređenje Švajcarca i srpskog asa.

"Da, saglasni smo da je Federereova igra najlepša za oko, ali nije nužno najefikasnija. Đokovićev tenis možda nije toliko divan, ali nije ništa manje efikasan".

"Ako ga on prestigne po grend slem trofejima (što je, u principu, ono što je najbitnije), onda više nećemo smeti da se krijemo", rekao je Simon, ali takođe i naveo da bi voleo da se mladi teniseri koji tek ulaze u svet tenisa ugledaju na sva tri velikana.

"Ako Federer zadrži sve rekorde onda to znači da će buduće generacije uvek gledati da igraju kao on. A ja to ne želim. Ja želim da dečak kojeg teraju da igra kao Federer kaže: 'Dobro, ali Novak i Rafa su osvojili 21 Slem igrajući drugačije od njega", zaključio je u knjizi uspešan fransuski teniser.

Ko je sledeči i čiju stranu će čuvati?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.