Tenis vodi bitku protiv korone

AKO KORONA DOZVOLI SRBIJA BRANI TITULU: "Kuva" se plan za održavanje ATP kupa

Autor Tamara Ranković

Početkom godine orila se pesma srpskih tenisera u Sidneju, ali hoće li naši momci imati prilike da ponovo stanu na tron?

Neizvesno je koji će teniski turniri moći da se održe naredne godine. Nakon što je objavljeno da je upitno hoće li biti Australijan opena oglasio se i glavni čovek ATP organizacije, Ros Hačins.

"Nastavljamo da sređujemo kalendar za 2021. godinu, u skladu sa situacijom vezanom sa korona virus i ograničenjima lokalnih i državnih vlasti u kojima bi takmičenja trebalo da se održe. To uključuje kontinuirano planiranje scenarija oko uspešnog delovanja u ATP Kupu, a kroz naše partnerstvo sa Australijskim teniskim savezom".

"Imajući ovo na umu, termin prvog prijavljivanja za učešće na ATP Kupu, kao i sam žreb, odloženi su do daljeg, dok se ne potvrde svi termini održavanja ovog događaja", obavestio je Hačins.

Turnir je prvi put održan ove godine, a teniska reprezentacija Srbije pobedomnad Špancima došla je do trofeja.

ATP kup po planu i programu bi trebalo da počne 4. januara, a nakon njega od 18. do 31. brani se još jedna srpska titula. Novak Đoković na Australijan openu ide u pohod ka svojoj 18. grend slem tituli, odnosno čak devetoj u Melburnu.

Ipak, sve je na kocki, ako korona bude uzela maha početkom godine, teško da će biti razgovora o tome da se turniri održe bilo gde.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.