ne odustaje!

AMERIKANCI HTELI NOVAKA DA SASEKU U KORENU: Možemo i bez Federera i Nadala, od ovoga nemam koristi!

Autori Nebojša Marković Pavle Knežević

Đoković pričao o otporu na koji je nailazila njegova organizacija

Mnogo je Novak Đoković napadan ove sezone, a pogotovo je pažnju privukla činjenica da je otišao iz udruženja igrača ATP i osnovao novu organizaciju.

Kaže da je bilo mnogo otpora i poručio da može i bez Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

On je rekao da je s razlogom osnovao profesionalnu organizaciju i da je razgovarao sa svima pre toga.

"Između turnira Vasek Pospišil i ja radimo na strukturi, ciljevima, mi se ne zaustavljamo. Bilo je mnogo otpora, da se saseče u korenu ta naša organizacija, pogotovo u Americi smo imali mnogo udara. Ja sam istakao zašto je ta organizacija krucijalna za igrače, to nije meni i Vaseku palo na pamet, to je ideja koja postoji 20 godina. Goran je trener, oni su imali želju da osnuju tu organizaciju. Nisu uspevali da ostvare taj korak zbog mnogih faktora", rekao je Đoković.

On je istakao da je tenis jedan od najpopularnijih sportova na svetu, treći ili četvrti, ali...

"Kada je u pitanju iskorišćavanje punog potencijala, poslovnog, ekonomskog i marketinškog, tenis je van 10 u svetu. To je zato što postoji monopol, sistem koji vlada decenijama, kada su ljudi u vladajućim pozicijama, onda ne žele da se nešto menja. Ja sebe nisam postavio, niti sam imao nameru da se nekome suprotstavljam. Mi smo i muška i ženska organizacija, želim to da naglasim jer se pričalo da nismo ženska, koja je osnovana da 100 odsto zastupa prava igrača, od početnog, do najvišeg nivoa. Dug je put pred nama, ne postoji nijedna organizacija trenutno koja zastupa igrače", rekao je Đoković.

Da li ste razgovarali sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom oko organizacije?

"Pre nego što smo osnovali asocijaciju, pričali smo, nismo želeli da kritikujemo, neko prepoznaje da je pravo vreme, neko misli da nije. Živimo u demokratskom društvu, gde svako ima pravo na svoje mišljenje. Da li bih voleo da su oni s nama, naravno da bih, ali i bez njih ćemo se truditi da napravimo temelj koji će služiti svim igračima ubudućnosti", odgovorio je Novak.

Đoković je pojasnio da to ne radi iz koristi.

"Profesionalna organizacija mi je kao poziv da pomognem nekome ko nije u poziciji kao što sam ja. Nisam sam u tome. To je obaveza kroz zadovoljstvo. Nemam korist od toga u materijalnom smislu. Nemam nikakvo moranje da se bavim tenisom i dalje, ali meni pričinjava zadovoljstvo da se takmičim i dalje, čin da držim reket u sebi me čini radosnim i dok je tako, nastaviću da igram, ali kada sam na profesionalnom turu, moram da imam neke ciljeve i ambicije. To meni nije pritisak, već ambicija", objasnio je Novak.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.