I NJEMU ĆE DOSADITI

NADAL DOBIO NEPRIJATNO PITANJE: Već godinama ispituju Federera, Novaka (još) ne diraju!

Autor Milutin Vujičić

I biće sve češće...

Rafael Nadal ima 35 godina i jasno je da se bliži kraju karijere, ali to pitanje nije toliko često dobijao kao četiri godine stariji rival i kolega Rodžer Federer.

"Kada ćeš u penziju?", već godinama ispituju Švajcarca i "RF" još nema spreman odgovor, ali je navikao da se smeši kao kada tetka na slavi upita mladi par "kada će svadba".

Sličnu taktiku će uskoro morati da primenjuje i Rafael Nadal, dok se Novak Đoković još drži i nije tema "neprijatnog pitanja", iako je samo godinu dana mlađi od Španca, ali mnogi će reći da je njegovo telo u znatno boljem stanju i zato se ne razmišlja o penziji.

Za sada ne razmišlja ni Nadal, barem tako tvrdi posle 20. osvojenog grend slema.

"Ne mogu da pogodim kada ću u penziju. Ko zna da li će to biti tako za godinu dana… Ne možete da predvidite budućnost, ne znam šta ona nosi, možda će se desiti neke stvari zbog kojih ću se zapitati", rekao je Nadal za "El Periodico".

"Ne bojim se tog dana, sigurno će doći, ali ne razmišljam o tome trenutno".

Verovatno će i Nadal uskoro smanjiti broj turnira na kojima učestvuje i neće po svaku cenu juriti svaki masters u ludom ATP kalendaru.

"Mislim da ću znati kada dođe taj dan, kada ne budem osećao više istu strast i kada ne budem imao snage da treniram… Kad to dođe onda ću završiti karijeru i onda raditi druge stvari koje su važnije od ovog sporta", naveo je Španac koji inače često igra i golf.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.