Prijateljski rastanak

VIŠE NE IDE, USPEŠNOJ SARADNJI DOŠAO KRAJ : Zašto su se rastala dva srpska tenisera?

Autor Tamara Ranković

Nakon što je završio karijeru kao igrač, srpski teniser Janko Tipsarević uplovio je u trenerske vode.

Filip Krajinović Iza sebe nema nijednu ATP titulu, ali je na turnirima veoma aktivan i beleži sasvim solidne rezultate. Do dobrog skora stigao je preko saveta svog trenera, nekadašnjeg TOP 10 igrača, Janka Tipsarevića.

Zašto je onda 30. reket sveta Filip Krajinovićodlučio da se raziđe sa Jankom Tipsarevićem?

Filip je uz Janka uspeo da dostigne skok od 10 mesta na ATP listi, s obzirom na to da kada su otpočeli saradnju Krajinović je bio 40. igrač sveta. Možda bi postizali i veće uspehe da je tokom ove sezone treći najbolje rangirani srpski teniser imao više sreće sa žrebom.

Krajinović je objavio fotografiju sa Jankom i zahvalio mu se na iskustvu.

"Posle godinu dana, Janko i ja odlučili smo da prekinemo saradnju. Ovo je bilo sjajno iskustvo , koje ću koristiti da budem još bolje naredne godine", oglasio se srpski teniser.

Ni Tipsa nije štedeo reči kada je u pitanju njegov prijatelj. Takođe se zahvalio Filipu i dodao da je i on iz ove saradnje mnogo naučio "i   kao osoba i kao trener".

Krajinović je pre početka saradnje sa Jankom imao dve dobre prilike da dođe do prve ATP titule. Međutim, u finalu Budimpešte prošle godine zaustavio ga je Italijan Beretini, a nedugo zatim na turniru u Stokholmu iz 250 serije takođe je ispao u finalu, ovoga puta od kanadskog tenisera Denisa Šapovalova.

Sa Tipsarevićem ove godine dva puta je stigao do polufinala. Jednom u Monpeljeu, a drugi put u Roterdamu. Oba puta je izgubio od bolje rangiranog Francuza Gaela Monfisa.

U Sinsinatiju je ove sezone oduševio kada je savladao Dominika Tima, ali mu Raonić nije dao da ode dalje od četvrtfinala na tom turniru.

Jankovi saveti ostaju, ali dolazi neki novi trener koji će možda voditi ka još većem uspehu srpskog tenisera.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.