Izdao Đokovića

NI NOLE, NI RAFA, FEDERER JE IKONA: Austrijski teniser je Novakov prijatelj, ali Rodžerov verni fan!

Autor Tamara Ranković

Treći reket sveta ne krije koliko je fasciniran tenisom čuvenog Švajcarca.

Austrijanac Dominik Timje jedan od retkih koji mogu da se pohvale pozitivnim skorom protiv legendarnog švajcarskog teniera Rodžera Federera. 

U sedam međusobnih susreta Tim je odneo pet pobeda, ali i dalje Federera za idola. Dok se pripremao za četvrtfinalni meč na turniru u Beču, treći teniser sveta govorio je o tome koliko ceni Švajcarca i sve ono što je dao tenisu.

Na pitanje o tome ko je najveći sportista svih vremena on je bez razmišljanja odgovorio:

"Rodžer je tenis odveo na neki novi nivo. On je ikona na terenu i van njega. On je istinski superstar", poručio je popularni Domi, pa dodao da za vrhunske sportiste smatra Majkla Džordana, a da se "Bik sa Majorke" takođe nalazi u njegovih top 5.

Iako je dobar prijatelj Novaka Đokovića,Austrijanac je još nakon osvajanja US Opena izjavio da nijedan teniser ne može da se poredi sa Rodžerom Fedrerom.

"On je jedinstven, igra mnogo lepši i elegantniji tenis od mene", sa poštovanjem je rekao Tim, za kojeg u šali kažu da je trenutno najveći Federerov saveznik jer je opasan po Novaka i Rafu.

Treći teniser na ATP listi u dosadašnjoj karijeri ima 17 titula, tokom aktuelne sezone podigao je pehar na US Openu, a trenutno se sprema za četvrtfinale Beča koje igra protiv zahuktalog Rubljova. Obojica tenisera su u zavidnoj formi.


Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.