Sreća u nesreći

SRBI NAVIJAJU DA SONEGO POKORI BEČ: Razlog je Masters u Parizu!

Autor Tamara Ranković

Italijanski teniser ostvario je pobedu karijere u četvrtfinalu Beča nad Novakom Đokovićem.

Italijan Lorenco Sonego rastužio je fanove svetskog broja jedan, Novaka Đokovića,pošto ga je eliminisao u četvrtfinalnom meču turnira u Beču. Ipak onima koji prate karijeru srpskog tenisera Lasla Đerea ambiciozni Italijan sada bi mogao da bude favorit u austrijskoj prestonici.

S obzirom na odličan tenis kakav je pokazao u petak protiv najboljeg na svetu, Sonego pretenduje da osvoji turnir. Ta pobeda donela bi mu drugu titulu u karijeru, a Srbima najverovatnije još jednog predstavnika na Mastersu u Parizu.

Trenutno 54. teniser na planeti, Laslo Đere igra kvalifikacije za turnir u glavnom gradu Francuske, ali za slučaj da ih ne prođe mesto na turniru mogao bi da mu obezbedi kolega iz Italije.

Ukoliko Lorenco prođe u finale Beča i bez da ga osvoji teško će uspeti da za jedan dan stigne do Pariza spreman za naredni meč, a onda bi Đere mogao da bude "laki luzer" i postane četvrti srpski predstavnik na pariskom Mastersu, pored Filipa Krajinovića, Miomira Kecmanovića i Dušana Lajovića.

Samo je Saši Zverevu pošlo za rukom da nakon jednog finala odmah započne novi turnir, ali je velika olakšica bila ta što je bio u istom gradu, jer su se u Kelnu održala dva turnira, pa iz tog razloga nije neosnovano nadati se da bi italijanski teniser odustao od Pariza.

Za Đerea trenutno nema brige,u nedelju igra finale kvalifikacija protiv Markusa Đirona, ali ako nešto pođe po zlu, pesnice će biti stegnute za Sonega koji bi Srbima poboljšao skor tokom aktuelne sezone.

Srpski teniser imao bi šta da pokaže konkurentima u Parizu, jer je u dobroj formi i na takmičenje stiže posle osvojene titule na Siciliji.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.