Zaluženo

RUBLJOV PRESTIGAO ĐOKOVIĆA: Osmi reket sveta je kralj Beča!

Autor Tamara Ranković

Neverovatno je šta Rus radi na terenu...

Još jedna majstorska partija mladog ruskog tenisera.

Osmi teniser sveta, Andrej Rubljov došao je do sedme titule u karijeri, a pete od početka godine. U finalu turnira u Beču savladao je "laki luzera" Lorenca Sonega rezultatom 6:4, 6:4 koji je u četvrtfinalu izbacio najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Rus je nakon osvajanja turnira u austrijskoj prestonici prestigao Đokovića po broju osvojenih titula u sezoni 2020. Takođe, pobedom nad Sonegom, osmi reket sveta upisao je 39. pobedu u sezoni, a isto toliko ima i Novak. Srpski as će morati da odigra perfektno u Londonu kako bi se po broju titula u sezoni kojoj se bliži kraj izjednačio sa zahuktalim Andrejem.

Rubljov je tokom celog turnira igrao na neverovatno visokom nivou. Do finala je stigao preko odličnih partija protiv Sinera, zatim Tima i na kraju Andersona.

Karijera ruskog tenisera trenutno je u impresivnom usponu, titulom iz Beča upisao je peti osvojeni turnir u aktuelnoj sezoni. Pokorio je najpre Dohu, pa su usledili Adelajd,Hamburg, Sankt Petrburg i sada je podigao i trofej u Beču.

Italijanski teniser, Lorenco Sonego je iznenađenje turnira, ali i pored sjajne igre nije mogao da zaustavi Rubljova koji igra tenis karijere. Rus neće napredovati na ATP listi, ali statistika bi od početka godine zaključno sa finalom u Beču trebalo da zaplaši bolje rangirane tenisere, jer ovaj dečko ne zna da stane sa pobedama.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.