Čudo iz Moskve

ON JE PRESTIGAO NOVAKA I NJEGOVA JE 2020: Upoznajte Rusa koji je napravio bum i već preslišao Federera!

Autor Tamara Ranković

Velika trojko, pazi se! On će vam pomrsiti konce.

Ima 23 godine, i već sedam ATP titula! Bio je juniorski prvak, a trenutno ima najviše osvojenih trofeja u sezoni.

Mladi i talentovani ruski teniser, Andrej Rubljov od početka godine čak pet puta se našao na pobedničkom postolju. Time je prestigao prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je ostao iza Rusa sa četiri titule u 2020.

Mnogi se sada pitaju - ko je on?

Kada se 2014. na teniskoj sceni pojavio kao juniroski šampion gledao je u Španca Rafaela Nadala kao u najvećeg idola, a sada igra tenis sa kakvim bez ustezanja sme na crtu drugom reketu sveta.

Prethodnih godina nije briljirao, ali se nazirao talenat koji je odjednom eksplodirao. 2017. godine osvojio je prvu titulu u Umagu, a prethodne godine podigao je pehar na svoj rođendan u rodnoj Moskvi. Tako je sve počelo.

Protiv legendarnog Rodžera Federera ne samo da ima skor od 1:0 već je naneo Švajcarcu najbrži poraz od 2003. godine. Taj meč odigran je u Sinsinatiju prošle godine a tada 22-godišnji Andrej eliminisao je Federera u četvrtom kolu turnira (6:3, 6:4).

Od svog idola Rafe Nadala jednom je izgubio, ali pre tri godine, kada još nije bio na vrhuncu. Sa svetskim "Brojem jedan" Novakom Đokovićem još uvek nije igrao, ali Nole mora da bude na oprezu, jer Rus apsolutno ima šta da pokaže na terenu.

Posle osvojene Dohe, Adelajda, Hamburga i Sankt Peterburga razigrani Rubljov osvojio je i turnir u Beču pobedom nad Italijanom Lorencom Sonegom.

Prvi put mladi ruski teniser igraće završni Masters u Londonu od 15. novembra, i time će ujedno dobiti priliku da dostigne impresivnih šest titula u sezoni. 

Hoće li jaka konkurencija dopustiti talentovanom Rusu da zapiše nove stranice istorije?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.