TRENIRAO SEDEĆI

REKLI SU MI DA VIŠE NEĆU MOĆI DA IGRAM TENIS: Nadal otkrio kako je bio otpisan posle PRVE grend slem titule!

Autor Nebojša Marković

Španac je iskreno govorio o nekim teškim momentima.

Izvor: YouTube/US Open Tennis Championships/Printscreen

Rafael Nadal je nedavno osvojio 13. trofej na Rolan Garosu i tako se izjednačio sa Rodžerom Federerom po broju ukupno osvojenih grend slemova - 20.

Ipak, lako je moglo da se desi da karijere jednog od najboljih tenisera svih vremena ili ne bude ili makar ne bude na ovako neverovatnom nivou. To je potvrdio i sam Španac.

Nadal je u opširnom intervjuu za "Korijere dela sera" govorio o brojnim temama, u velikoj meri govoreći o aktuelnoj pandemiji korona virusa, ali i o stvarima koje su vezane za njegovu karijeru.

On je prvo otkrio da njegovi brojni sujeverni potezi ipak imaju svoju svrhu.

"Nisam sujeveran niti sam rob rutine. Moj život se konstantno menja. Ono što ljudi nazivaju tikovima za mene je slaganje stvari u glavi koja je kod mene često u neredu. Sve moje rutine su način koncentracije", priznao je osvajač 20 grend slemova.

Nadal je potom otkrio da je te 2005. godine njegova karijera bila u opasnosti.

"Tek sam bio osvojio svoj prvi Rolan Garos i rekli su mi da više neću moći da igram zbog nepravilnosti u rastu leve noge", otkriva Rafa.

"Bol je bio toliko jak da sam trenirao sedeći na sredini terena i udarajući lopticu. Na kraju sam se oporavio zahvaljujući tretmanu koji je promenio položaj noge, ali onda su počela da otiču moja kolena."

Zbog problema sa kolenima, Nadala su mnogi otpisivali i pre 30. godine. Pričalo se uvek da njegova kolena neće moći da izdrže dugačku karijeru, ali on u 35. godini igra tenis na vrhunskom nivou. Ali i sam Španac je svestan da će se jednom kraj karijere približiti.

"Kada dođe vreme, ja ću znati. Posvetiću se deci. Moja fondacija pomaže deci koja su u riziku od društvene izolacije. Pružamo hranu, obrazovanje i sport. Radim i na projektu "Više od tenisa" koji podržava 20 škola za decu s invaliditetom. U Indiji takođe imamo projekat pomoću kojeg deca u školama uče engleski jezik i informatiku", zaključio je Nadal.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi