UPALIO MOTORE!

LAKO JE KAD NEMA NOVAKA: Nadal juri ka trofeju koji zbog Đokovića NIKADA nije osvojio!

Autor Milutin Vujičić

Mnogi su odustali jer čuvaju snagu za London...

Rafael Nadal se nije oznojao do četvrtfinala Pariza!

Na poslednjem mastersu u sezoni (ako ne računamo ATP finale u Londonu) gotovo da nema pravu konkurenciju. Malo ga je namučio sunarodnik Felisijano Lopez (2:1), ali čim se "namestio" za beton tu nema problema i bez po muke je savladao Džordana Tompsona.

Na terenu su proveli samo 95 minuta, a Nadal je slavio 6:1, 7:6 (7:3).

Bila je to hiljadu i prva pobeda za Nadala u karijeri, a nije ih toliko mnogo ostvario na mastersu u Parizu, pošto je samo jednom do sada igrao finale.

Bilo je to davne 2007. godine, kada ga je pobedio David Nalbandijan, a dobro je poznato da je Novak Đoković najtrofejniji na ovom mastersu. Do sada ga je osvajao čak pet puta, a jednom je i izgubio finale (Karen Hačanov bio bolji 2018. godine).

Ove sezone Đoković ne učestvuje, pošto mu svakako neće "skinuti" bodove, a za to vreme pokušao je da novu zalihu za ATP listu potraži u Beču i stigao je do četvrtfinala.

To mu je bilo dovoljno da ostane na prvoj poziciji do kraja kalendarske godine, čak iako ne pobedi nijedan meč na "završnom mastersu" u Londonu, s tim da Nadal ima male šanse ukoliko se prijavi za turnir u Sofiji koji uskoro počinje.

Do tada Nadalu fale tri pobede do prvog trofeja u Parizu, a prvi naredni rival biće Karenjo-Busta.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.