SVE JE BLIŽE!

ŠOK ZA NOVAKA - GUBI TREĆI REKORD U 10 DANA: Pustio je Nadala da osvoji što nije nikada!

Autor Milutin Vujičić

Još tri meča, pa ćemo znati da li nas čeka nova jurnjava u 2021. godini...

Novak Đoković odustao je od ovogodišnjeg učešća na mastersu u Parizu zbog toga što se bodovi zadržavaju, a Srbin je želeo da osvoji nove u Beču koji će mu garantovati prvo mesto na ATP listi na kraju kalendarske godine.

I uspeo je u tome, ali je istovremeno dozvolio Andreju Rubljovu da mu "skine" dva rekorda iz ove sezone, a možda i Rafaelu Nadalu - i to mnogo bitniji!

Naime, u prethodnih deset dana Rubljov je uspeo da se preskoči Đokovića u broju osvojenih titula (5) u 2020. godini, upisao je i pobedu više u sezoni, dok se Nadal namerio da srpskog tenisera stigne u broju osvojenih mastersa.

U njegovom odsustvu to je mnogo lakše, Nadal je bez prave konkurencije u Parizu, pa bi u prestonici Francuske mogao da osvoji prvi trofej, pošto je do sada igrao samo jedno finale.

Novak Đoković za sada ima 36 masters titula, sve je osvajao dvaput, dok je Nadal na 35 i do sada nije uspevao da osvoji tri turnira iz serije 1.000. Osim pomenutog Pariza to su još Šangaj i Majami, ali bi jedan sa liste mogao da preškraba već ove nedelje.

Nadal je stigao do četvrtfinala, tamo ga čeka Pablo Karenjo-Busta, potom još Zverev/Vavrinka, a onda iz drugog dela žreba Švarcman, Medvedev, Raonić ili Umber.

Od ukupno 35 titula na mastersima, Nadal je čak 25 osvojio na šljaci.

Konkurencija ne deluje loše, ali nema onih najboljih, pa ćemo videti da li će se Nadal okititi 36. osvojenim mastersom i time se izjednačiti sa Đokovićem, pa bi nas u tom slučaju (doduše i bez toga) očekivala nova potera u 2021. godini.

Tako čine jedne druge boljima!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.