hajde da pričamo

MORAMO DA PRIČAMO SA ĐOKOVIĆEM: ATP poslao važnu poruku Novaku - evo šta hoće!

Autor Tamara Ranković

"Moramo svi zajedno da se borimo kako bi tenis opstao"

Izvor: MN Press

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije naišao na reči hvale kada je osnovao PTPA(Asocijaciju profesionalnih teniskih igrača).

Noletovi najveći rivali, Rafael Nadal i Rodžer Federer nisu podržali tu ideju razdvajanja od ATP asocijacije igrača, ali su uz Đokovića stali Sem Kveri, Džon Izner i Vasek Pospišil.

Konačno se oglasio i predsednik ATP Andrea Gadenci i izneo stav te organizacije o razdvajanju i potencijalnom "sukobu" dve asocijacije.

"Ovo je veoma težak period za tenis. Nismo znali u julu da li će se uopšte sezona nastaviti i da li će se igrati ove godine. Mnogi su bili frustrirani. I ja sam bio teniser i znam koliko im je teško. Saslušali smo sve žalbe i primedbe", započeo je Gadenci pa progovorio i o Đokoviću.

"Napravićemo veliki sastanak krajem novembra ili početkom decembra. Spremni smo za razgovor, pričaćemo sa Đokovićem. Vreme je da konflikti prestanu i da se ujedinimo", rekao je predsednik ATP i miroljubivim tonom poručio da želi usaglašavanje.

"Konflikti i svađe ništa ne bi doneli, svi bi bili poraženi. Igračima su potrebni turniri i turnirima su potrebni igrači. Ne možemo ništa da postignemo ako postoje podele. Moramo svi da se borimo zajedno kako bi tenis opstao", zaključio je Andrea Gadenci.

Na Novaka se i dalje "udara" zbog odluke koje je doneo, ali prvi reket sveta veruje da će asocijacija iza koje stoji doneti tenisu samo dobro.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.