BRAVO!

NOVAK ĐOKOVIĆ OSTVARIO SAN: Stigao svog idola, čestitke stižu iz celog sveta!

Autor Mladen Šolak

Još jedno ogromno ostvarenje najboljeg tenisera sveta.

Izvor: MN Press

Novak Đoković je uspeo!

Odustanjem Rafaela Nadala od učešća na turniru u Sofiji, u petak je ozvaničeno da će srpski teniser i ovu godinu završiti kao prvi igrač ATP liste - šesti put.

Samo su on i njegov idol iz detinjstva Pit Sampras uspeli da ostvare taj podvig! Amerikanac je "držao" vrh od 1993. do 1998 (i to u kontinuitetu), a Nole je sada zvanično šesti put obezbedio sebi da prvog dana naredne godine bude "Broj jedan".

Đoković se peti put popeo na čelnu poziciju u februaru 2020. i ne ispušta je. Sada je kao Sampras, a narednih godina će mu sigurno biti cilj da ga prestigne.

"Ugledao sam se na Pita dok sam odrastao. Zaista je ostvarenje sna to što sam izjednačio ovaj rekord. Trudiću se da budem što bolji igrač i nadam se da ću imati još uspeha, kao i da ću dalje obarati rekorde u sportu koji volim svim srcem", rekao je Đoković, a preneo sajt ATP-a.

"Završiti godinu na prvom mestu je najimpresivnije ostvarenje u našem sportu, jer zahteva izuzetnost tokom cele godine", izjavio je prvi čovek ATP-a Andrea Gaudenci.

"Videti šta je Đoković ostvario šesti put i da je izjednačio Pitov rekord je prosto neverovatno. Nastavlja da cementira svoje mesto u istorijskim udžbenicima", dodao je on.

Đoković je u septembru prestigao Samprasa u broju uzastopnih nedelja na prvom mestu ATP liste, a isto će uraditi i Rodžeru Federeru u martu, kada će postati najdugovečniji igrač na čelu ATP liste u istoriji.

Do kraja godine, Novak će imati izazov da izjednači rekord i u broju osvojenih titula "ATP Finals" turnira, kojih za sada ima šest. Završno takmičenje biće odigrano u Londonu od 15. do 22. novembra, a Nole će 13. put nastupiti na tom prestižnom događaju.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.