ZAVRŠNI MASTERS

ĐOKOVIĆ JE ZA BRITANCA PRVI FAVORIT U LONDONU: Predugo čeka na trofej, vreme je da uzvrati udarac!

Autor Nebojša Marković

U četvrtak uveče saznaćemo i ko će mu biti rivali u grupnoj fazi.

Izvor: YouTube/Wimbledon/Printscreen

Novak Đoković će naredne nedelje pokušati da učvrsti svoje mesto na vrhu ATP rang liste, kada se u Londonu bude igrao Završni masters.

Biće to poslednji put da se ovaj turnir igra u Londonu, pa će posle 12 izdanja u prestonici Ujedinjenog Kraljevstva on biti preseljen u Torino.

Ipak, "poslednji krug u Londonu" mogao bi da pripadne baš Novaku Đokoviću, ako je verovati Timu Henmanu.

Nekada prvi reket britanski tenisa i četvrti teniser sveta veruje da bi baš Srbin - koji će imena rivala u grupnoj fazi saznati u četvrtak uveče - mogao da podigne trofej na kraju naredne sedmice.

"Nije iznenađenje ako izaberem Đokovića", počinje Tim Henman za Metro.

"On je svetski broj jedan ponovo, osvajao je ovaj turnir pet puta. On ima tako dobar učinak u dvorani i ako moram za nekog da se odlučim, onda je to sigurno Đoković."

Đoković, koji je na Završnom mastersu u Londonu učestvovao svake godine osim 2017. osvojio je i četiri uzastopne titule, od 2012. do 2015. godine. Ipak, u poslednja četiri izdanja nije uspeo da osvoji pehar.

"Mislim da umor na kraju sezone nekad može da utiče na sve to. On obično igra jako dugačke sezone sa puno mečeva. To, ipak, nije slučaj ove godine. London je turnir koji će očajnički želeti da osvoji i mislim da počinje kao favorit. Ipak, činjenica je da je u Beču Novak izgledao malo "izduvano" kada je izgubio. Siguran sam da će sada želeti da uzvrati udarac i snažno završi sezonu u Londonu", objašnjava Tim Henman.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.


‘They ith a lot of matches. That is, obviously, not the case this year. ‘It’s a tournament he’ll desperately want to win and I do think he starts as the favourite. ‘Having said that, in Vienna, he did look a bit flat when he lost [to lucky loser Lorenzo Sonego in straight sets] so I’m sure he’ll want to bounce back and finish strongly at the O2.’