KO JE FAVORIT U LONDONU?

ĐOKOVIĆEV REKORD JE MANJE VAŽAN OD SAMPRASOVOG: Britanac stao na stranu Amerikanca, a imao je i objašnjenje

Autor Nebojša Marković

Bliži se početak poslednjeg turnira u sezoni.

Vreme je za Završni masters u sezoni! Novak Đoković će pokušati da u Londonu ponovo postane šampion i time automatski obori ne jedan, već dva rekorda Rodžera Federera!

Srbin, koji 2020. završava kao najbolji teniser sveta po šesti put, već je izjednačio veliki rekord Pita Samprasa.

On se sa legendarnim Amerikancem izjednačio upravo po broju godina koje je završavao kao svetski broj jedan.

Ipak, nekadašnji britansko-kanadski teniser Greg Rusedski je u "toj priči" ipak na strani Samprasa.

"Mislim da će Novak želeti da izjednači rekord Federera. Mislim da je sad svež. Njegov glavni cilj bio je da završi godinu kao ’broj jedan’, to je i učinio. Bio je kratko u Beču, dok u Parizu nije učestvovao", rekao je Rusedski i dodao:

"Biti šest puta prvi na kraju godine je fenomenalan uspeh. Samo je Pit Sampras to učinio. Pitov rezultat je još uvek veći od Novakovog, jer je on to uradio šest puta zaredom", objasnio je.

On kaže da Đokoviću neće biti tako lako.

"Novak će biti motivisan jer dugo nije osvojio London, ali, sviđalo se to vama ili ne, i drugi momci žele trofej. Federer, Đoković i Nadal žele da imaju najviše Grend slemova, najviše Mastersa, to je ono što pokreće ovu legendarnu trojku."

Rusedski ne vidi Rafu Nadala među najvećim favoritima za osvajanje trofeja koji nikada nije uspeo da podigne.

"I dalje mislim da može da bude opasan, ali veliko je pitanje da li može i da osvoji. Mislim da su brzina loptice i terena prebrzi, a ostali momci su bolji od njega u zatvorenom", rekao je Rusedski.

Đoković se u Londonu nalazi u grupi "Tokio 1970" koju još čine i Danil Medvedev, Aleksandar Zverev i Dijego Švarcman. U grupi "London 2020" nalaze se Rafael Nadal, Dominik Tim, Stefanos Cicipas i Andrej Rubljov.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.